Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Alexandra Beverfjord ny NRK-direktør

Fikk jobben som sjef for NRK-nyhetene, etter konkurranse med blant annet Kyrre Nakkim.

NY NYHETSDIREKTØR I NRK: Alexandra Beverfjord får jobben som sjef for landets største nyhetsavdeling. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet.
NY NYHETSDIREKTØR I NRK: Alexandra Beverfjord får jobben som sjef for landets største nyhetsavdeling. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Alexandra Beverfjord blir ny nyhetsdirektør i NRK.

Beslutninga ble kunngjort i et allmøte på NRK Marienlyst klokka 13.03 onsdag ettermiddag, og NRK bekrefter på sine nettsider at det er Beverfjord som har fått jobben. 

Flere NRK-profiler har også bekrefta ansettelsen på Twitter i minuttene siden klokka slo 13. Beverfjord har vært regnet som favoritt til jobben siden den ble ledig.

Sjef for 400
Nyhetsdirektørjobben bærer ansvar for de nærmere 400 ansatte i NRKs nyhetsdivisjon på Marienlyst. 

En pressemelding fra NRK ventes innen kort tid. Stillinga som leder for Norges største nyhetsavdeling har vært ledig siden Per Arne Kalbakk ble flytta over til en nyoppretta stilling som etikkredaktør tidligere i høst.  

Beverfjord er med dette ny nummer to i NRK-hierarkiet, etter kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen. Begge har fortid fra lederstillinger i Dagbladet. Beverfjord er forfatter ved siden av journalistgjerningen, og begynte i NRK så seint som i 2013. Inntil nå har hun hatt jobben som reportasjeredaktør i nyhetsavdelinga. 

Kutt, kutt, kutt Blant utfordringene Beverfjord møter i sin nye jobb er skuffende lav lisensøkning til NRK, omfattende omstillinger i programtilbudet og krav om kutt, nedbemanning og effektivisering. Bare i 2015 måtte NRK spare 300 millioner kroner. 

Søkerlistene til jobben som nyhetsdirektør ble offentliggjort forrige uke, og 12 personer hadde søkt den prestisjetunge stillinga. Blant dem Beverfjord nå har utkonkurrert til jobben er nåværende debattredaktør i NRK, Kyrre Nakkim.

Blant søkerne som ikke var unntatt offentligheten hadde kun Beverfjord, Nakkim og Frode Nielsen Børfjord bred erfaring fra mediebransjen.

Skriv inn embed-kode her.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!