Alexandra Beverfjord ny NRK-redaktør

Dagbladet-redaktør til rikskringkasteren.

TIL NRK: Nyhetsredaktør i Dagbladet, Alexandra Beverfjord. Foto:Jacques Hvistendahl/Dagbladet
TIL NRK: Nyhetsredaktør i Dagbladet, Alexandra Beverfjord. Foto:Jacques Hvistendahl/DagbladetVis mer

(Dagbladet): Alexandra Beverfjord blir nå reportasjeredaktør for egenjournalistikken til NRKs nyhetsdivisjon. Der får hun redaktøransvaret for egensaker på alle plattformer - innenriks, utenriks, økonomi og politikk.

Hun kommer fra jobben som nyhetsredaktør i Dagbladet.

- Jeg har jobbet i en redaksjon med mange av Norges beste pressefolk og har hatt det veldig bra, men dette var en så spennende utfordring at jeg bestemte meg for å si ja til denne stillingen, sier Beverfjord, og utdyper:

- Jeg tiltrer i NRK-jobben 1. oktober. Vi har ikke blitt helt enig om når jeg skal slutte i Dagbladet-jobben, men jeg blir her så lenge det er behov fram til da.

- Hvorfor forlater du Dagbladet?

- Jeg har hatt det kjempebra i Dagbladet. Dette er ikke å søke seg bort fra noe, men til noe. Jeg har vært i Dagbladet i tolv år og har vært i lederstillinger siden 2004, så akkurat den utfordringa her var så spennende at jeg takket ja.

- Hva er det med denne utfordringa som gjorde at du ville ha jobben?

- NRK har en helt unik posisjon i Norges befolkning. Vi står i en medierevolusjon hvor brukerne sine vaner flytter seg, hvor også NRK må gjøre noen tunge grep. Det blir en spennende utfordring å være med på.

- Tunge grep involverer kanskje nedbenmanninger?

NY PUBLISERINGSREDAKTØR: Stein Bjøntegård. Foto: Ole Kaland / NRK
NY PUBLISERINGSREDAKTØR: Stein Bjøntegård. Foto: Ole Kaland / NRK Vis mer

- Det er nå en ting. Men det som er viktig er å være offensiv og i forkant med tanke på de endringene som skjer hos brukerne, og å være ledende på de nye plattformene.

Alexandra Beverfjord har vært i fødselspermisjon den siste tida. Frode Hansen og Jo Randen har delt nyhetsredaktørstillinga i Dagbladet mellom seg i denne perioden. Hansen har vært redaksjonssjef de siste årene, mens Randen er magasinredaktør.

Godt team
Det er programdirektør i NRK, Per Arne Kalbakk, som står bak ansettelsen.

- Vi har vært opptatt av å sette sammen et team med folk som kjenner NRK, og som er gode på journalistikk og etikk, samtidig som de har vist at det kan jobbe med endring på en god måte. I en ny digital tid er det også viktig at vi kan hente gode ledere fra utenfor NRK-systemet. At vi har gjort det med Alexandra er jeg spesielt glad for, og ser veldig fram til, sier Kalbakk til Dagbladet.

Kampanje.no skriver at Åse Rigmor Westrum er blitt redaktør for produksjon og utvikling. Stein Bjøntegård er også bekreftet som publiseringsredaktør i nyhetsdivisjonen, etter å ha jobbet som nyhetsredaktør i NRK. Ifølge Kalbakk håper de på å ansette en redaktør for magasin og debatt rett over helga. Da vil hele NRKs nye redaktørteam være på plass. 

- Jeg er veldig fornøyd. Vi er ikke helt ferdige med å sette sammen redaktørteamet, men vi er i ferd med å få på plass et veldig bra team, sier Kalbakk.

Andre søkere på stillingen var tidligere redaktør i Drammens Tidende Geir Arne Bore, redaksjonssjef i NRKs samfunnsavdeling Kyrre Nakkim og Anne Leer ifølge journalisten.no .

- Har det vært en vanskelig ansettelsesprosess med så mange gode navn på søkerlistene?

- Ja, det har vært vanskelig på den måten at med så mange gode søkere blir mange luksusproblemer. Vi ønsker oss de beste søkerne når vi skal ansette folk i viktige redaktørjobber. Jeg er glad for at så mange dyktige folk har søkt.

PROGRAMDIREKTØR: Per Arne Kalbakk i NRK. Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet
PROGRAMDIREKTØR: Per Arne Kalbakk i NRK. Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet Vis mer