Alexandre Dumas inn blant Frankrikes nasjonalhelter

200 år etter sin fødsel har forfatteren av «De tre musketerer» og «Greven av Monte-Cristo» funnet hvile blant Frankrikes nasjonalhelter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Svøpt i blå fløyel med påskriften «Alle for én, én for alle» ble kisten med Alexandre Dumas' levninger lørdag brakt fra eiendommen Monte-Cristo ved Port-Marly til sentrum av Paris flankert av motorsykler. Endestasjonen var Panthéon, æresgravmonumentet i Paris der nasjonens største helter hviler.

De jordiske levningene av Dumas, som ble født for nøyaktig 200 år siden og døde i 1870, ble for noen dager siden gravd opp fra kirkegården i hans hjemby Villers-Cotterjts nordøst for Paris. Tusenvis av mennesker har møtt opp for å vise sin respekt for forfatteren under kistens ferd mot hovedstaden.

Det siste stykket inn til Panthéon skulle Dumas bli fulgt av fire menn kledd som musketerer, skuespillere som deklamerte sitater fra hans verk og skuelystne med forfatterens bøker i hånden.

Han blir den sjette franske forfatter som får plass i Panthéon, og etter fire dager i hovedsalen flyttes han inn i et sidekapell for å ligge ved siden av Victor Hugo og Emile Zola.

Ringeaktet

Alexandre Dumas var svært produktiv og etterlot seg over 250 verk - skuespill, romaner, politiske tekster og en kokebok. Men tross sin skaperevne og popularitet blant vanlige folk, ble Dumas lenge ringeaktet i rådende intellektuelle og litterære kretser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer