Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Alexia Bohwims hemmelige prosjekt: - Fallhøyden er enorm

Nå vil forfatteren skape debatt med nytt nettsted.

- EKTE VESTKANTDAME: Alexia Bohwim har fått med seg kjendisfotograf Per Heimly til å ta bilder for den kommende nettsida. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
- EKTE VESTKANTDAME: Alexia Bohwim har fått med seg kjendisfotograf Per Heimly til å ta bilder for den kommende nettsida. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): - Jeg kommer til å skrive mine egne meninger, uten filter. Når det er sagt så er jeg ikke ute etter å «ta» noen. 

Den frittalende forfatteren Alexia Bohwim (45) elsker å ha mange baller i lufta. Hun har gitt ut flere bøker. Hun er hovedobjekt for en dokumentarfilm. Nå står imidlertid et splitter nytt prosjekt på plakaten, nemlig et nettsted hvor hun selv vil fungere som skrivende redaktør.

- Jeg har jo en tendens til å skape debatt. Vi vil blant annet ta for oss kultur, sex, forbrukerstoff og politikk. Det er en side som tar for seg nyfeminisme. Den vil være sexy, provoserende og ærlig. 

- Gjør som jeg vil Nettsida, som Bohwim ikke vil avsløre navnet på riktig ennå, lanseres i februar. Hun forklarer at det er medieselskapet Fine Publishing som sendte henne en forespørsel. En forespørsel forfatteren ikke kunne takke nei til, ifølge henne selv.

- Forutsetningene mine for å ta denne jobben var at jeg fikk lov til å gjøre akkurat hva jeg ville, at jeg får siste ord. Noe av det som lokket meg var en ny plattform å kunne uttrykke seg på. Jeg vil nok klare å erte på meg noen feminister, og det vil nok være noen som ønsker å «redde meg fra meg selv». 

Forfatteren forklarer at det blir en betalt jobb, men ønsker ikke å gå i detaljer på hvor mye dette dreier seg om.

- Som skrivende redaktør, hvordan vil du forholde deg til det etiske?

- For meg er etikken veldig viktig. Nettstedet vil forholde seg til Vær Varsom-plakaten, og jeg vil personlig gå gjennom alle tekster og godkjenne de før publisering. 

- Vil gjøre alt Med seg på prosjektet har Bohwim også fått kjendisfotograf og mangeårig venn Per Heimly, som skal ta bilder til nettstedet. Blant annet vil leseren få se forfatteren i minimal bekledening gjennom en bildeserie som senere vil publiseres på siden.  

- Bildene er rett og slett for å vise at jeg liker kroppen min. Jeg liker stilen min. Jeg er en ekte vestkantdame som legger meg på alle fire i undertøy, men samtidig har en utdannelse og glimt i øyet. Også elsker jeg Per Heimly, da.

- Hva er de eventuelle fallgruvene med dette prosjektet?

- Jeg tåler det meste, og har gått på trynet før, jeg. Men såklart, fallhøyden er jo enorm, men slik er det med alt her i livet. Går det ikke, så går det ikke. Jeg skal selvfølgelig gjøre alt for å få det til. Jeg elsker å jobbe, og er ekstremt ambisiøs med de tingene jeg liker. 

- Tror du innholdet kommer til å provosere mange?  

- Ja, det tror jeg nok. Jeg er jo ute etter å sette lys på saker i media som jeg selv provoseres av. Jeg må uansett understreke at dette vil bli en seriøs nettside, hvor jeg også vil oppfordre andre unge, skribenter til å bli med. Per nå så har jeg en med en kvinne på prosjektet som skal skrive om sex og samliv, og etter hvert vil jeg rekruttere flere. 

- Høyest på prioriteringslista Akkurat nå ser Bohwim fram til å vise nettstedet til allmennheten.

Hun forklarer at hovedgrunnen til at hun tok på seg dette prosjektet, var for å utfordre seg selv og belyse ulike tema på en ny måte. Samtidig er forfatteren også spent på reaksjonene. 

- Dette er en kjempesjanse. Det blir en deilig avveksling fra det å skrive bok, men jeg skal selvfølgelig skrive en bok om dette prosjektet også. Den håper jeg å bli ferdig med til høsten, men akkurat nå så er det denne jobben som ligger høyest på prioriteringslista. 

- Passer henne perfekt Hana Bila i medieselskapet Fine Publishing forklarer overfor Dagbladet at de mener Bohwim har akkurat det som skal til for å få nettstedet til å lykkes.

- Dette er en nettside for både kvinner og menn, hvor vi vil levere artikler av høy kvalitet innen blant annet sex, kultur, underholdning og dating. Når det kommer til presseetikken, så vil Alexia og våre medarbeidere følge Vær Varsom-plakaten. 

- Hvorfor hyret dere nettopp Bohwim til dette prosjektet?

- Vi mener denne oppgaven passer henne perfekt. Hun er en sexy kvinne med sterke meninger, samtidig som hun er smart og har mye guts. 
Lik Dagbladet på Facebook.

- EN KJEMPESJANSE: Alexia Bohwim vil fungere som skrivende redaktør for nettstedet, som hun ikke ønsker å avsløre navnet på riktig enda. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
- EN KJEMPESJANSE: Alexia Bohwim vil fungere som skrivende redaktør for nettstedet, som hun ikke ønsker å avsløre navnet på riktig enda. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer