Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Alf får stjernene

Kjøpmann Alf Warloe Christophersen dro Chuck Berry til Skånevik i fjor. I år kommer John Mayall. I morgen er ildsjela klar med sin femte Skånevik Bluesfestival.

I skyggen av Notodden Blues, Molde Jazz og Quart-festivaler, ja vel. Og uten statsstøtte og markedsføringsbudsjett. Likevel klarer Alf å stable et par millioner kroner på beina til å hyre inn artister til bluesfestivalen i knøttlille Skånevik - et, for de fleste, uoppdaget paradis i Sunnhordland med 1000 innbyggere.

6. til 8. juli kommer legenden John Mayall and the Bluesbreakers som det største trekkplasteret. I fjor var det Chuck Berry. Og til neste år?

- Hvem vet? Vi får se hvem vi får kontakt med på Internett, sier festivalsjefen.

I alle levende samfunn er det noen få som rager over de andre. En mann eller kvinne som alltid er engasjert, som alltid har tid. Alf Warloe Christophersen er en slik mann. Som de fleste bygdesamfunn kjemper Skånevik mot strømmen og «tidsånden». I vinter forsvant den største arbeidsplassen, tradisjonsrike Norway Foods pakket sammen sine King Oscar sardiner og flyttet til Polen.

- 60- 70 arbeidsplasser... Det var tungt, men nå håper vi å få fylt fabrikken med ny aktivitet, sier Alf - som naturligvis også er næringslivets primus motor i Skånevik Vekst.

- Bobby Rush vil bli lei seg, han var så fabelaktig glad i sardiner.

Fikk «bot»

Det var i fjor Rush var i Skånevik, sammen med The Fabulous Thunderbirds og Chuck Berry.

- Chuck Berry, ja. He-he. Jeg fikk alvorlige advarsler av folk som sa han var en drittsekk. Men vi fikk bra kontakt, selv om jeg fikk «bot» på 17000 kroner av ham for ikke å ha klart å skaffe et Steinway-piano på scenen.

- Og nå venter du på en like spesiell Mayall?

- Han vekket min bluesinteresse, da Eric Clapton var med i The Bluesbreakers. Mayall er en guru for bluesfolket over hele verden.

Sier kjøpmann Alf. Glad.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media