Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Bokanmeldelse:

Alf Prøysen betrodde seg til venninna Anne-Cath: «Jeg sa at jeg var splittet seksuelt, hun bare så på meg og smilte»

- Et slikt sitat kunne hatt en befriende effekt på debatten, da den raste som verst for 12 år siden.

Venner: Anne Cath Vestly og Alf Prøysen var gode venner, både av og på scenen. Her er de to avbildet sammen på et besøk til snekkerverkstedet under «10 dager for barn» på Sjølystsenteret i 1969.
Foto: Henrik Laurvik / NTB / Scanpix
Venner: Anne Cath Vestly og Alf Prøysen var gode venner, både av og på scenen. Her er de to avbildet sammen på et besøk til snekkerverkstedet under «10 dager for barn» på Sjølystsenteret i 1969. Foto: Henrik Laurvik / NTB / Scanpix Vis mer

Av Fredrik Wandrup

Alf Cranner har skrevet en bok om sin navnebror, læremester og farsfigur Alf Prøysen. Og for en nydelig bok! «Fra Alf til Alf» er et verk som bekrefter for den som ennå måtte tvile, at Prøysen hører hjemme «på dikternes Olympen», som Cranner formulerer det.

Da han traff Prøysen, var Cranner utdannet og praktiserende billedkunstner, men samtidig i sving med en karriere som visesanger, godt hjulpet av Rolv Wesenlund.

Wesenlund hadde en enestående teft på denne tida. Før han revolusjonerte norsk humor, hadde han vært speider for platebransjen. Han var en pådriver for bølgen av såkalt Bergen Beat, som førte til at Vestlandets hovedstad tidlig på 1960-tallet kokte av gitarrock i Shadows-stil.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?