Alf Cranner (81)

- Alf Prøysen var den faren jeg aldri fikk

Visesanger Alf Cranner får ærespris og hylles av det norske visemiljøet. Selv takker han de som kom før ham.

HEDERPRIS: Alf Cranner fyller snart 82, men er aktiv og frisk. Her hederes han av tre andre mottakere av Anders Jahres Kulturpris, fra høyre: Anne Grete Preus, Kari Bremnes og Ole Paus. Leder for kulturprisstyret, Åse Kleveland, var 15 år da hun opptrådte med jubilanten for første gang. Foto: Anders Grønneberg
HEDERPRIS: Alf Cranner fyller snart 82, men er aktiv og frisk. Her hederes han av tre andre mottakere av Anders Jahres Kulturpris, fra høyre: Anne Grete Preus, Kari Bremnes og Ole Paus. Leder for kulturprisstyret, Åse Kleveland, var 15 år da hun opptrådte med jubilanten for første gang. Foto: Anders Grønneberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Visesanger Alf Cranner var kunststudenten som innførte visebølgen på 1960-tallet til Norge. I morgen får han Anders Jahres hederspris på 250 000 kroner for sin innsats.

I første rekke av takknemlige gratulanter står tre andre vinnere av årets Anders Jahres Kulturpris: Kari Bremnes, Anne Grete Preus og Ole Paus.

- Alf Cranner betydde alt for meg og min generasjon visesangere, som Lillebjørn Nilsen, Finn Kalvik og Øystein Sunde. Han var en mentor og inspirator, alltid raus og støttende, sier Paus.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer