TAR OPP KAMPEN: Jan Guillou og Gert Nygårdshaug debuterer på 6. og 7. plass på boklista denne uka. Kan de ta toppen vekk fra de kvinnelige forfatterne? Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet
TAR OPP KAMPEN: Jan Guillou og Gert Nygårdshaug debuterer på 6. og 7. plass på boklista denne uka. Kan de ta toppen vekk fra de kvinnelige forfatterne? Foto: Lars Eivind Bones/DagbladetVis mer

Alfa-hanner inn på boklista

Jan Guillou og Gert Nygårdshaug tar opp kampen med damene.

(Dagbladet): Med hederlig unntak av standhaftige Jo Nesbø på andreplass er det damene som regjerer toppen av boklista.

Med unntak av andreplassen innehas plasseringene fra første til femte av Cecilia Samartin (på både 1. og 5. plass), Lori Lansens og Anne B. Ragde.

Men nå får Nesbø støtte fra sine forfatterbrødre. Denne uken gjør nemlig Jan Guillou og Gert Nygårdshaug sitt inntog på lista. Kan de to sluggerne gjenerobre førsteplassen?

Det er Jan Guillou som debuterer høyest, på sjette plass, med romanen «Brobyggerne», det første bindet i en planlagt mangebindsverk om tre norske brødre.

Dagbladets anmelder skrev om boka at man «skulle tro en action-forfatter som Guillou var rask i avtrekkeren, men her går det ulidelig langsomt».

Da gikk det bedre med Nygårdshaug som fikk denne attesten av anmelderen:

«(...) miljøforkjemperen Nygårdshaug har lykkes med denne boka, som har en uhyggelig snedig psykologisk avslutning».

Om de to alfa-hannene Guillou og Nygårdsgaug klarer å hamle opp med kvinnene på toppen gjenstår å se i de kommende ukene.