«Alfred Hitchcock Presents»

Tv-historie med mesterregissøren.

På midten av 50-tallet skjønte Hitchcock det mange i Hollywood nektet å innse, at fjernsynet var kommet for å bli. Så i stedet for å rynke foraktelig på nesen, kastet han seg over mediets muligheter med liv og lyst.

Resultatet er «Alfred Hitchcock Presents», som også gjorde ham til stjerne, etter flere tiår som respektert regissør. Hans innledninger og etterord er både morsomme, makabre og full av målrettet ironi, akkurat som de fleste og beste av hans filmer.

«Hitch» sjøl regisserte bare noen få av de 39 halvtimes episodene her, men han gikk god for den kunstneriske kvaliteten. Naturligvis er den ujevn, men på sitt beste er dette virkelig bra. Og morsomt.

Mesterregissøren sjøl ble fascinert over hvor effektivt og økonomisk episodene ble laget, og ble inspirert til å prøve det på spillefilm. Fem år senere kunne Hitchcock stolt vise verden resultatet, en film som var laget for overraskende lite penger og på imponerende kort tid. Den heter «Psycho» og regnes fremdeles som en av hans aller beste filmer.