Ali Gs USA

Komikeren Ali G prøver seg på USA. Mandag er han tilbake på norske tv-skjermer.

Som tittelen «Ali G in Da USAiii» forklarer har Sasha Baron Cohen, alias Ali G, tatt turen til USA i sitt nye show. Stilen er den samme som når han holdt hus i Storbritannia: Så mange kjente offentlige personer skal utfordres og gjøres narr av.

Ali G er en populær men også omstridt tv-personlighet. Under MTV Awards i 2001 var han vert, og leverte en rekke ufine meldinger. Blant annet ble artisten Dido omtalt som «Dildo». Traileren til filmen hans «Ali G - indahouse» ble for sterk kost for britisk tv, som bannlyste den.

Grunnen er at Ali i filmen krenker dronningen. Scenene viser Ali G som møter Englands dronning. Idet han skal bøye seg ned for å kysse monarkens hånd, snubler han og river skjørtet av henne. I knestående stirrer han rett i hennes aller helligste, og utbryter:

- Shaven heaven. Respect.

Scenene blir værende i filmen, men traileren ble for sterk kost.

«Ali G (Sacha Baron Cohen) boltrer seg med kjønnsorganer og politikk. Politikken volder ham bare små problemer. Å overføre en såkalt kultfigur fra TV til et stort lerret er en verre skål, men Cohen gjør et hemningsløst forsøk. Hans komikk er fysisk og rent verbalt stort sett vulgært kretsende om underlivet», skrev Dagbladet om filmen og kastet terning tre.

Det første tv-programmet handler om lov og rett, skriver TVNorge i en pressemelding. Ali G møter Buzz «Lightyear» Aldrin og besøker en politiskole. Men Cohen har også andre roller. Blant dem er Borat, den naive tv-reporteren fra Kazakhstan. Han prøver seg på speed-dating i programmet. En annen rolle er Bruno, en homofil mote-reporter fra Østerrike.

«Ali G in Da USAiii» sendes mandag 22. september klokka 22 på TVNorge.

Ali Gs dictionary

Dagbladets tv-program

ROLLE 1</B> Ali G er en liksom-svart gangsta - komiker
ROLLE 2: Bruno er den homofile mote-reporter som dekker moteverden på sin helt egen måte.