Ali ikke lenger favoritt

Alejandro Fuentes var storfavoritt til å vinne hele Idol. Det har endret seg nå.

(Dagbladet.no): Helt siden det var tolv deltakere igjen i Idol, har tippeselskapene hatt lavest odds på at Alejandro Fuentes kommer til å vinne.

Men etter forrige ukes opptreden, da han framførte en litt tam versjon av Desperado, har oddsspillerne begynt å sette penger på at årets Idol blir Jorun Stiansen fra Vennesla.

- Du kom deg gjennom, men jeg synes det var visse partier som lugget litt, mente Ole Evenrud om Alejandros framføring av Eagles-låta.

- Det er ikke noe tvil om at vi elsker stemmen din, men jeg er litt enig med Ole i dag, sa Tone-Lise Skagefoss.

Nå har Jorun 1.85 i odds hos Unibet, slik at du bare får igjen 185 kroner hvis du setter en hundrelapp. Alejandro har odds på 2.25.

Deretter er det lang avstand til neste deltaker, Tone D. Aaberge, som har ti i odds.

- Det er spillerne som bestemmer om vi må justere oddsen. Dermed kan man si at Jorun er den nye folkefavoritten. Hun har imponert både oddssetterne og ikke minst spillerne de siste ukene, samtidig som Alejandro kanskje er blitt litt tam, sier markedssjef Bjørnar Thomassen i oddsselskapet Unibet.

- Jorun har masse sjarm, er flink med mediene og har god stemme. Etter forrige program sluttet folk å spille på Ali, de har heller begynt å satse på Jorun.

Også tippeselskapet Centrebet har hevet Jorun opp på favorittplassen. De har to i odds på at hun vinner, mens Alejandro har 2,30.

De siste ukene har begge selskapene trodd Erik Flaa kommer til å bli stemt hjem. Men han gjorde en solid opptreden sist fredag, og nå omtaler de ham som den nye outsideren.

Begge mener Christian Stenseng kommer til å ryke i kveld. Eva Weel Skram bør heller ikke være for trygg på at Idol-karrierne fortsetter, skal vi tro Unibet og Centrebet.

- Oddsen for at Erik vinner hele Idol var 35 før forrige fredag. Vi hadde også med 35 i odds på ham etter forrige program, hvor han imponerte stort med sin Johnny Cash-tolkning, sier Thomassen.

- Nå har oddsen stupt til 15, etter at folk har fått øynene opp for at Erik kan synge bra.

Les også: Help! Her er Beatles-idolene

... MEN DET ER JORUN: Venneslas store datter raser forbi Ali på tippelista.
IKKE LENGER STORFAVORITT: Alejandro var spillernes førstevalg inntil forrige uke.