Ali introduserte gigantisk spillpakke

Nå går endelig en samlet sportsverden til Xbox Live.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LOS ANGELES(Dagbladet.no): I går inviterte Microsofts Xbox-sjef Robbie Bach markedsføringssjef Chip Lange fra verdens største spillprodusent, Electronic Arts, opp på scenen. Dermed er det endelig duket for en formidabel online-allianse mellom to av spillverdens desidert største aktører.

Publikum reagerte med spontan begeistring og jublende tilrop da det ble kjent at EAs spill endelig vil være kompatible med Microsofts Xbox Live-tjeneste.

De to selskapene har lenge vært dypt uenige om integreringen av online-tjenester, noe som har ført til at alle EAs spill for Xbox har blitt solgt uten online-muligheter.

EA har likevel hele tiden hatt online-løsninger for sine PlayStation 2 og PC-spill, og Microsoft har derfor havnet i bakevja i forhold til titler som FIFA-fotballspillene, NHL og NBA-serien og populære spill som Need for Speed og Golden Eye 2.

Stjernefest

Med seg på scenen hadde de to gigantene fått med seg en rekke andre giganter, deriblant stjernespillere fra amerikanske NBA (basket), NHL (ishockey) og fotballføderasjonen FIFA.

Men den største av dem alle i Los Angeles i går kveld var Muhammed Ali.

Microsoft hentet «the greatest»Ali opp på scenen for å lansere at hele EAs spillepakke blir tilgjengelig også for Xbox-eiere. Den reduserte boksekjempen er sterkt rammet av Parkinson, men mottok stående applaus fra hele salen.

Etterhvert vil følgende spill være Xbox Live-kompatible:

 • Madden NFL 2005
 • FIFA 2005
 • NHL 2005
 • NASCAR 2005
 • Tiger Woods PGA Tour 2005
 • Need for Speed 2
 • Burnout 3

  Selvskryt


  Gårsdagens nyhet ble sluppet i anledning Microsofts nesten halvannen timer lange selvskrytende presentasjon av dagens og morgendagens Xbox i forbindelse med verdens største spillmesse, E3. Mye av presentasjonen kom til å handle om Xbox Lives konkurransefortrinn i forhold til PlayStation 2s online-muligheter.

  Robbie Bach fortalte at på under to og et halvt år så har Xbox Live fått rundt en million abonnenter.

  Mye av gårsdagen handlet i det hele tatt om online-muligheter. Microsofts J. Allard fortalte blant annet at de har lansert en egen voicemail-tjeneste for Xbox Live og en slags videomail-tjeneste er på vei.

  Dette ble behørig demonstrert da J. Allard og sexy Jenny McCarthy, kjent fra MTV og diverse B-filmer, snakket sammen. Først fikk vi høre stemmen hennes, så fikk vi se bildet av henne. Så kom tatoverings-Petter også online hvorpå Jenny ga han adgang til å snakke med henne.

  Ett av målene med Xbox Live og de nye tjenestene blir dermed å samle mange former for sosial underholdning i en og samme tjeneste.

  Ifølge Allard har allerede 495 000 Live-abonnenter oppdatert Xboxen sin med voicemail-tjenesten.

  Games-on-demand


  J. Allard avsluttet med å vise fram enda en ny Live-tjeneste som kommer til høsten, kalt Xbox Live Arcade.

  Dette er en games-on-demand-tjeneste, som Microsoft håper vil appellere til de mindre dedikerte online-spillerne. Xbox Live Arcade gjør at du kan laste ned små, enkle retro-aktige spill ala kortspill, Pacman, Dig Dug, Galaxian og Feeding Frenzy.

  - Dette er ment for de som ikke har tid til å spille så mye akkurat der og da, men som trenger et kick, fortalte Allard.

  Ifølge markedssjef i Microsoft, Aaron Greenberg, vil det koste cirka ti amerikanske dollar å laste ned ett spill.

<B>NYE TJENESTER:</B> Microsofts J. Allard presenterte flere nyheter for Xbox-brukere i Los Angeles i går, deriblant en voice- og videomailtjeneste.
<B>GLEDELIG HÅNDTRYKK:</B> Xbox-sjef Robbie Bach og markedsføringssjef Chip Lange fra Electronic Arts tar hverandre i hånden som et endelig bevis på at de to selskapene har gravlagt online-stridsøksa. I midten en fornøyd Muhammed Ali.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer