Alice Coopers datter til Norge

Kjent for show med sex, rock og vold.

SKAL LAGE «HELVETE»: Rockedatter Calico Cooper skal være modell når Anti Sweden Jeans skal «lage et helvete» med sitt alternative moteshow i Hell i Nord-Trøndelag. Foto: Scanpix.
SKAL LAGE «HELVETE»: Rockedatter Calico Cooper skal være modell når Anti Sweden Jeans skal «lage et helvete» med sitt alternative moteshow i Hell i Nord-Trøndelag. Foto: Scanpix.Vis mer

(Dagbladet): Det er klesmerket Anti Sweden Jeans som henter rockedatteren til sin alternative moteuke som arrangeres i Hell i Nord-Trøndelag.

Calico Cooper er utdannet ballettdanser, men er kanskje mest kjent som skuespiller, modell, og som en del av farens mye omdiskuterte performanceshow. Sammen med pappa Cooper har hun blåst flammer og turnert verden rundt med showet som inneholder både rock, sex og vold.

- Kul dame - Vi er veldig glad for at hun kommer hit. Calico Cooper er en kul dame som har reist mye rundt med sin far. At motevisningen skulle arrangeres i Hell, gjorde det nok ekstra attraktivt for henne å komme, sier Kjetil Wold, kreativ leder i Anti Sweden.

Han forteller at The Killers har turnert i jeans fra Anti Sweden, og at både Mötley Crew og Steven Tyler skal ha vist interesse for den nye kolleksjonen. Klesmerket er kjent for sin tilknytning til black metal-miljøet, og bandet 1349 skal spille når kolleksjonen vises 3. mars.

Catwalken er lagt til togstasjonen på Hell, og på podiet skal blant annet en spesialkolleksjon designet i samarbeid med Los Angeles-baserte Tom Waters.

- Treffer i utlandet - Vi er et jeanslabel som ønsker å gjøre vår egen greie heller enn å bli preget av andres agenda. At Calico Cooper skal være frontfigur under Fashion Week in Hell, er nok en bekreftelse på at norsk black metal-musikk, -kultur og -design treffer knallhardt i utlandet sier Wold.

Anti Sweden Jeans ble startet som en protest mot den svenske motedominansen, og Kjetil Wold forteller at merket har gjort det bra både i Asia og USA.