Alice i eventyrland

LONDON (Dagbladet): Leserbrev i Dagbladet: En lærer på 28 følte seg gammel fordi ingen av tiendeklassingene ante hvem Alice Cooper (52) var. Vi tok likevel en prat med svigerfars mareritt mens han la siste djevelhånd på sin nye video.

Øst i storbyen. I 1888 opererte seriemorderen Jack the Ripper i dette området av byen. Han drepte sju prostituerte med kniv, og ble aldri pågrepet.

Nå er det stille i en av de trange gatene her oppe, grunnet videoopptak. En gjeng melkehvite unggutter står på linje og synger. De skal forestille et uskyldig guttekor. Men så dukker Alice Coopers flaggermusansikt opp. Han er iført silkedress og et ondt smil.

Han skal omvende guttene, få dem slemme. Velkommen til Coopers skrudde verden, Brutal Planet.

Pause. Cooper setter seg ned og forteller om turneen han skal ut på, inkludert Norges-stopp.

Gamle hits

- Vi skal sjølsagt gjøre mange av mine gamle hits. Jeg tenker at om lag 85 prosent av konserten vil være basert på gamle låter. Vi ville ikke kunne gjennomføre en konsert uten at publikum får høre de sangene de har et sterkt og langt radioforhold til, sier Cooper og nevner «Welcome to my Nightmare», «Eighteen» og School's Out».

- Hvorfor skal folk høre og se Alice Cooper i år 2000, er det nødvendig?

- Vel, det er ganske slående. For det er ikke bare meg, men det er en mange band og artister fra seint 60-tall og tidlig 70-tall som fortsatt lager ekstremt bra plater. Hardrock som vi spiller blir aldri gammel. Du kan spille hardrock hele livet, se bare på The Rolling Stones. Stones spiller fortsatt hard rock, og de er fortsatt populære blant unge.

Alice og Manson

- Hvorfor «Brutal Planet»?

- Det er en dyster framtidsvisjon. Jeg har alltid laget mine egne verdener, teatralsk rock. Jeg har alltid villet si noe om den tida vi lever i på min egen eksentriske måte, med morbid humor og ironi, sier Cooper. Og fortsetter: - Brutal Planet er en verden jeg ikke håper vil bli en realitet, men samtidig: Se deg omkring!

- Og så et spørsmål du garantert får mange ganger, hva mener du om Marilyn Manson?

- Det er naturlig at du spør, fordi Manson så åpenbart er en kopi av Alice Cooper. Han prøvde på en måte å gjenskape Alice for 90-åra, Alice for en ny generasjon. Men han glemte én ting, og det var at den originale Alice Cooper ikke er borte ennå, sier Cooper.

<B>HOLDER UT: </B> Alice Cooper (i midten) rocker fremdeles.