Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Alicia Keys har laget tiårets beste slowdance-låt

Endelig en ekte tåreperse til å ta opp kampen med Whitney og Celine Dion!

||| LÅT: Vi har hatt mange bra låter på 2000-tallet, men mangler liksom larger-than-life-balladene.

De emosjonelle, grandiose, overinderlige og tider oppblåste hjertevrengerne som får mor og datter til å kaste seg over repeatknappen, tenåringsguttene til å be klassevenninne opp til dans, og jentene til å huske gutten, låta og hva de hadde på seg, resten av livet.

Ballade-kanon
Jo jo, klart vi har hatt ballader, men ingen av dem har framkalt følelser som Bonnie Tylers «Total Eclipse of the Heart» (1983), Dirty Dancing-mimrelåta «(I've Had) The Time Of My Life) (1987), Whitney Houstons Kevin Costner-elskende «I Will Always Love You» (1992) og Celine Dions «My Heart Will Go on» (1997).

Inntil nå.

Pomp og prakt
«Try Sleeping With a Broken Heart», andre singel fra kommende «The Element of Freedom» — og på mange måter en perfekt popballade.

Alicia har snust på Whitney, Celine og Toni, studert hvor i låta de lar vokalen dvele og hvor det er lurt å introduserer et nytt element.

«Try Sleeping With A Broken Heart» (låt)

Alicia Keys

6 1 6
Plateselskap:

J Records/Sony Music

Se alle anmeldelser

Som vanlig handler det om ulykkelig kjærlighet, begynner rolig, bygger seg opp ved hjelp av åttitallsperkusjon, behersket synthkomp og hjertekvaler.

Her er det ingen soul, ingen r&b, bare ubesudlet, kalkulert og sinnssykt fengende poppompøsitet.

Juleballene er reddet.

image: Alicia Keys har laget tiårets beste slowdance-låt
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media