«Alien» - igjen

Marerittet tar aldri slutt for Sigourney Weaver. Nå skal hun på ny monsterjakt i «Alien 5». Hva er din Alien-favoritt?

Sigourney Weaver har takket ja til å spille løyntant Ellen Ripley i den femte «Alien»-filmen, som får premiere i 2004 - 25 år etter at «Alien - Den åttende passasjer» så dagens lys.

I «Alien: Resurrection» ender Ripley opp på jorden. Når Sunday Express melder at den femte filmen er handlingen satt til jorda, kommer det vel ikke som en bombe. Weaver skal ifølge avisa få 195 millioner kroner for rollen.

In space no one can hear you scream

Ridley Scott introduserte filmpublikum til marerittet i verdensrommet i 1979. Et romskip mottar et SOS signal fra en fjern planet og drar for å undersøke. Det som møter dem er død og fordervelse. De finner også noen merkelige vesener som ikke akkurat kan sies å være vennligsinnet.

Siden starten i 1979 er det blitt fire filmer. Der den første var en skrekkfilm i verdensrommet, var film nummer to, «Aliens» (1986), full actionpakke i verdensrommet i regi av James Cameron.

Film nummer tre «Alien³» (1992) tok en helt ny retning. Den var mørk, dyster og utforsket forholdet mellom Ripley og monstrene.

Film nummer fire, «Alien: Resurrection», er handlingen flyttet frem i tid og Ripley gjenoppstår fra de døde for på ny å måtte bekjempe mostre.