Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Alien-stjerna: - Vi lever i en hyperseksualisert og samtidig prektig tid

Katherine Waterston slår tilbake mot seksualiserte spørsmål fra pressen. 

OPPFØLGER: Skuespiller Katherine Waterston blir ikke skremt av at fansen har store forventninger til den nye Alien-filmen. FOTO: Reuters / NTB Scanpix
OPPFØLGER: Skuespiller Katherine Waterston blir ikke skremt av at fansen har store forventninger til den nye Alien-filmen. FOTO: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Skuespiller Katherine Waterston, som snart blir å se i den nye Alien-filmen «Alien: Covenant», er av flere blitt døpt «nye Ripley» etter navnet på hovedrollen i de første Alien-filmene.

Det er ikke tvil om at fansen har store forventninger. Det påvirker derimot ikke Waterston, som tidligere også har gjort seg bemerket med roller i blant andre «Fabeldyr og hvor de er å finne» og «Inherent Vice».

- Måten jeg ser på det både når det gjelder denne filmen, og med «Fantastic Beasts», var at det var som å bli rekruttert til et idrettslag. Det er en hengivenhet fra fansen som bare gleder seg til neste kamp. De sitter ikke og tenker «Nå må du ikke skuffe meg, Waterston!», sier Waterston til The Guardian.

TØR DU Å SE?: De slimete monstrene er tilbake. Fox har sluppet den gufne traileren til Ridley Scott’s «Alien: Covenant«. Filmen kommer på kino 19. mai. Video: 20th Century Fox Vis mer Vis mer

- Seksualisert tid

Til avisa forteller hun også at oppmerksomheten etter rollen hennes i «Inherent Vice» førte til noen merkelige spørsmål fra pressen.

- Vi lever i en så hyperseksualisert og samtidig svært prektig tid. Folk har en forventning til hvilket forhold alle andre har til kroppen sin. «Du må vel føle skam for kroppen din? Det mest skremmende for en skuespiller må vel være å stå i et rom helt naken?» Tro meg, jeg har vært i så mange flere skremmende situasjoner som skuespiller enn det, sier hun.

I «Inherent Vice» spilte hun i en scene hvor karakteren hennes ligger naken over fanget til sin ekskjæreste, spilt av Joaquin Phoenix, og ber ham om å daske henne på rumpa.

- En journalist spurte om Joaquin laget røde merker på rumpa mi. Jeg skulle ønske jeg svarte: Det husker jeg ikke, men vet du hva, bøy deg så skal jeg daske deg så hardt jeg kan og så ser vi hva som skjer, sier Waterston.

Nytt møte med monstrene

I «Alien: Covenant» reiser besetningen på koloniskipet «Covenant» gjennom verdensrommet på vei til en fremmed planet. Den grønne kloden er ved første øyekast et paradis, men det tar ikke lang tid før de støter på farlige og store «utfordringer».

Filmen er en oppfølger til «Prometheus» fra 2012, og handlingen er lagt omkring 20 år før handlingen i den første Alien-filmen fra 1979.

- Det beste med «Covenant» er at Ridley (Scott) har funnet tilbake til det originale horror-DNA-et i «Alien». Samtidig har den størrelsen til «Prometheus». Han er en maskin, har skuespiller Michael Fassbender uttalt.

Foruten Fassbender finner man blant andre Katherine Waterston, Billy Crudup, James Franco og Danny McBride på rollelista.