Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Alison Moyet

En kjølig tilbakeholdt hyllest til evergreens.

CD: Enkelte av oss har savnet denne britiske damen siden hun forsvant inn i morsrollen midt på 1980-tallet, etter et par overbevisende LP-er og noen listeplasseringer.

Men det er kanskje ikke denne plata vi har savnet. Alison Moyet har en fyldig, svulmende soul-stemme, som hun på sin nye CD bruker til å fortolke en del klassikere av det mer rolige slaget. Fra Michel LeGrand-låta «Windmills of your Mind» glir hun innom både Gershwin, Bizet, Purcell, Jaques Brel og Burt Bacharach/Elvis Costello. Sistnevntes «Almost Blue» og Arthur Hamiltons vakre «Cry Me a River» er blant høydepunktene på plata. Dette er en mer storfelt fortolkning av evergreens enn vi har hørt så mye av fra unge jazz/poptalenter i det siste. Alison Moyet gir personlig fargete tolkninger på ei plate som ved første gjennomgang kan virke enstonig - men gi tål, den vinner seg.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media