- Alkohol har ingen effekt på tekstene mine

Ingvar Ambjørnsen regnet ikke med å bli eldre enn 40. I dag fyller han 60 år.

JUBILANTEN: Ingvar Ambjørnsen har i følge seg selv hatt to lykkektreff i livet: Han ble forfatter og han fant kona Gabriele Haefs. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
JUBILANTEN: Ingvar Ambjørnsen har i følge seg selv hatt to lykkektreff i livet: Han ble forfatter og han fant kona Gabriele Haefs. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(TØNSBERG:) Det vandrer en underlig gråsprengt en på brygga i Tønsberg. Sakte. Kols tillater ikke tempo. Han forsvinner bort fra nysgjerrige blikk, inn på en kafé. En av Norges mest leste samtidsforfattere liker ikke søkelyset. Han liker ikke bursdager noe særlig heller.

- 60 år er jævlig gammelt. Jeg regner med at jeg går inn i mitt siste tiår. Jeg som en gang tenkte at 40 år var en passe alder, tar ikke høyde for å bli 70.

Her er han, mannen med mer enn 40 boktitler på samvittigheten. Han som en gang gikk under navnet bokklubbaronen, og har fått intet mindre enn ni av bøkene sine filmatisert, har nettopp kjøpt seg ny leilighet. Ved en tilfeldighet ble det i Tønsberg. Den gamle leiligheten på Majorstua i Oslo hadde ikke heis, og Ambjørnsens lunger er ikke forenlige med trapper. Ikke har han tålmodighet til å fly på visninger heller, så da det skulle bygges nye leiligheter sentralt i fødebyen, han er født i Tønsberg, kjøpte han en toppleilighet etter tegningene. Valget falt på den med minst sol, og best utsikt.

Ti års reparasjon - Å være forfatter, har gått jævlig bra for meg, sier han og bestiller vann og scampi.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer