Alkohol, sex og ping-pong

Slik skal Operaen lokke folket til å se moderne dans. Se video.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Den fyren der, sier koreograf Jo Strømgren og peker på en liten, livløs marionett henslengt på scenen.

- Han er guruen. I forestillingen lager han en livsfilosofi basert på ping-pong.

Operaping-pong Dagbladet møter Strømgren i Scene 2 på Operaen, hvor han og kompaniet for tredje sommer på rad setter opp verdensgjennombruddet «A dance tribute to the art of football». Nytt i år er at han også viser sin nye sportsforestilling, om filosofien i ping-pong.

Scenerommet er enormt, men alt som er på scenen er et lite bordtennisbord, marionetten og dansere kledd omtrent som Wimbledon-deltakere fra forrige århundre. Det er like absurd som Strømgren skal være. Og like lite selvhøytidelig.

- Guruens filosofi er selvfølgelig bare sprøyt, som med alle andre livsfilosofier vi blir servert i våre dager, sier Strømgren på trøndersk.

Umulighetsforsøk - Han kommer med «visdomsord» hele tida - svada jeg har sakset fra kung fu-filmer. Men egentlig er han mest interessert i damer. Også er han glad i flaska.

Forestillingen er et av Strømgrens mange «forsøk på det umulige»: å treffe både det kresne dansepublikummet og breddepublikummet rundt i Norge. Det er derfor han jobber med verdensberømte dansekompanier og Den kulturelle skolesekken om hverandre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer