TAKK: «Øl og vin, whisky og akevitt. Pastis, absint, vermut, ouzo, raki, grappa — jeg står i dyp takknemlighetsgjeld til dem alle. Ja, ikke bare det, jeg regner dem blant mine nærmeste allierte. Skål!», skriver Håvard Nyhus.  Foto: Jørn H. Moen / Dagbladet
TAKK: «Øl og vin, whisky og akevitt. Pastis, absint, vermut, ouzo, raki, grappa — jeg står i dyp takknemlighetsgjeld til dem alle. Ja, ikke bare det, jeg regner dem blant mine nærmeste allierte. Skål!», skriver Håvard Nyhus. Foto: Jørn H. Moen / DagbladetVis mer

- Alkoholen har gjort livet mitt rikere, gladere, livligere og mer uforutsigbart

Når hørte du sist noen prise alkoholrusen og dens velsignelser?

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Vin gleder menneskets hjerte, den gjør ansiktet mer skinnende enn olje.

(Salmenes bok 104,15)

Jeg har besteget høye fjelltopper og stått på ski i løssnø. Jeg har opplevd barnefødsler, sval bris, tropenetter og uendelige jordbæråkre. Jeg har fisket fjellørret, gått på epleslang, og jeg håndterte presset den ene gangen jeg var involvert i en straffesparkkonkurranse. Lettelsen!

Og jeg har sett Lionel Messi score mål - ikke bare på tv, men på nært hold. Kort fortalt, jeg tror i grunn jeg har forsynt meg godt av livets koldtbord.

Men én av bordets herligheter har jeg ikke nevnt ennå. Jeg tenker selvfølgelig på alkoholen. Øl og vin, whisky og akevitt. Pastis, absint, vermut, ouzo, raki, grappa - jeg står i dyp takknemlighetsgjeld til dem alle. Ja, ikke bare det, jeg regner dem blant mine nærmeste allierte. Skål!

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn