Alkoholen stanset Baren

TV3 skyldte på tekniske problemer da de stansa gårsdagens Baren-sending.

Etter flere lange møter, valgte TV3 i ettermiddag å oppgi den virkelige grunnen til Dagbladet.no: Det ble for mye alkohol-eksponering til at de ville vise episoden for norske seere.

- I programmet ble det vist for mange alkohol-logoer, alkoholflasker og alkoholglass. Da dette ble oppdaget, rakk vi ikke redigere det bort. Derfor valgte vi å sende en reprise i går, sier informasjonssjef Marianne Melfald i TV3.

Kan være ulovlig

Rusmiddeldirektoratet vurderer nå om Baren driver med ulovlig alkohol-reklame, og TV3 ønsker ikke en konflikt. TV-selskapet har bedt om et møte med direktoratet for å diskutere spillereglene.

- Dersom denne selvsensuren betyr at TV3 ønsker å følge norske regler angående alkohol-reklame synes vi det er aldeles utmerket, sier direktør Stein Berg i Rusmiddeldirektoratet.

Han anslår at det vil ta «noen uker» å vurdere om Baren driver med ulovlig alkohol-reklame.

Forrige uke avslørte TV2 at de som eier baren har inngått lukrative avtaler med alkohol-leverandører. Ifølge VinCompagniet skal de ha lokket med tv-eksponering.

Les også:

Fjernet fra nettet

- Vi har redigert om gårsdagens episode og viser den i kveld klokka 19. Deretter kommer dagens episode, sier Melfald i TV3.

Tidligere i dag lokket hjemmesida til Baren med at du kunne få se den usensurerte episoden på nettet fra klokka 15. Nå er dette fjernet.

- Det var nok noen på nettsida som ble litt for ivrige. Vi vil ikke vise den usensurerte episoden. Det ville vært kortsiktig av oss å utfordre norsk lov på dette punktet, sier Melfald.

Selv om Christoffer Becker ble kastet ut, skal fortsatt en deltaker stemmes hjem fredag. En ny person skal overta Christoffers plass i Baren.

ALKO-ROT: TV3 har problemer med å lage program fra en bar - uten å vise for mye alkohol.