Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Coronaviruset:

All ære til lærerne!

Jeg vil gjøre jobben deres så enkel som mulig. Dette er en viktig del av årsaken til at vi har besluttet å avlyse vårens skriftlige eksamener.

STOLT: Det gjør meg stolt å se hvor langt mange lærere strekker seg for elevene sine, skriver kunnskapsminister Guri Melby.
STOLT: Det gjør meg stolt å se hvor langt mange lærere strekker seg for elevene sine, skriver kunnskapsminister Guri Melby. Vis mer
Meninger

Koronakrisen har satt lærerstanden på sin vanskeligste prøve i moderne tid. Jeg er utdannet lektor og har arbeidserfaring i skolen, men kan ikke forestille meg jobben dere gjør om dagen.

Ikke bare har mange fått eget privatliv snudd på hodet - lærerne skal også sikre barn og unge god undervisning selv om alle må være hjemme. Det er uten tvil en vanskelig oppgave.

Det er likevel ikke det jeg tror de kjenner mest på for tiden. Jeg forstår at mange blir bekymret når perioden med stengte skoler nå forlenges. De fleste elever tåler en periode som denne – og noen opplever til og med å ha fått ekstra kvalitetstid med mor eller far. Men det finnes også barn og unge som nå har fått det ekstra vanskelig. Stengte barnehager og skoler er verst for de mest sårbare barna. Lærerhjertet mitt blør ved tanken på de barna og ungdommene dette gjelder.

Det gjør meg likevel stolt å se hvor langt mange lærere strekker seg for elevene sine. En lang periode med hjemmeundervisning kan potensielt føre til økte forskjeller i Skole-Norge. Det er det siste vi ønsker.

Den fantastiske innsatsen fra lærerne gjør meg både stolt og trygg på at vi gjør alt vi kan for å gjøre det beste ut av det. Dugnadsviljen er enorm og kreativiteten blomstrer. Det er tillitsvekkende og beundringsverdig.

Tiden som kommer vil fortsatt kreve mye av både lærere, elever og foreldre. Spørsmål og bekymringer om eksamen, vitnemål, hjemmeundervisning og læringsmidler preger oss alle. Jo lenger dette varer, jo flere dilemmaer må vi ta stilling til.

Jeg stoler på at lærerne løser krisen på best mulig måte. Så skal jeg gjøre det jeg kan fra min post som statsråd med ansvar for skoler, barnehager og integrering – for å gjøre jobben deres så enkel som mulig. Dette er en viktig del av årsaken til at vi har besluttet å avlyse vårens skriftlige eksamener for elever i grunnskolen og videregående.

I mellomtiden håper jeg alle gjør ære på læreren ved hver anledning de får. Sammen med resten av landets borgere i samfunnskritiske yrker får de hjulene til å gå rundt selv når alt ser ut til å stoppe.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!