- All grunn til å sove dårlig om natta

- Snålt er det, hvertfall. Cathrine Telle har regien på Nationaltheaterets jubileumsforestilling. For første gang sover hun dårlig nettene før premieren.

Skal man tro Bjarte Hjelmeland, han spiller en overvektig og svært ufiks psykiater, er det forståelig at Telle og den øvrige kvartetten bak 100-års forestillingen sover dårlig.

- De har all grunn til å sove dårlig om natta, sier Hjelmeland til Dagbladet :på nettet 14 dager før premieren.

Jubileumsforestilling

Stor stue for ingenting.no - en tittel som hinter til Nationaltheaterets sal, Ibsen og internett for de opplyste. Selve ideen til forestillingen ble visstnok unnfanget for flere år siden. 14 dager før premieren er endel av teksten og handlingen fortsatt ikke ferdig.

- Dette har vært voldsommere enn jeg er vant til. Det er nesten så vi kunne tatt med soveposene våre og sovet her om natta, sier Cathrine Telle. Mellom klokka 9 og 11 i formiddag ble det skrevet en ny monolog til en av skuespillerne. Forestillingen er på ingen måte ferdig. 100-årsforestillingen er kort fortalt en slags teater-såpeopera om en norsk familie av idag.

Hensikten er at ord, lyd, musikk, dans skal være likeverdige elementer.

- Snålt er det, hvertfall, ifølge Telle.

Det kan hun saktens ha rett i. Handlingen foregår på bunnen av et lyseblått svømmebasseng.

- Hvorfor lyseblått? Vi fant ingen gode argumenter mot lyseblå som farge, svarer regissøren.

UFERDIG: Mens skuespillere og dansere øver jobbes det fortsatt mye i kulissene foran premieren om to uker.
PÅ BUNNEN: Musikk, ord, dans og lyd er like viktige elementer i Nationaltheatrets jubileumsforestilling. Og alt foregår på bunnen av et lyseblått svømmebasseng...