Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Mariah Careys «All I want for Christmas»

«All I want for Christmas» gjør Mariah Carey søkkrik

Julesangen fra 1994 er en av de mest populære.

KJENDISKARAOKE: En rekke kjendiser synger med i karaokebilen til James Corden. De synger «All I want for Christmas», og videoen er sett snart 20 millioner ganger på fire dager. Video: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nå er jula her. Nå smyger tonene til «All I want for Christmas» seg ut fra radioene. Den akkompagnerer enhver julehandel. Og nå er YouTube-videoen der hun sitter i bilen og synger, sett av snart 20 millioner.

Mariah Careys julesang fra 1994, er en av tidenes mest populære i sin sjanger, og OK! har spurt seg, hvor mye tjener hun egentlig årlig på denne hit'en?

Millioner? Ja. For å være mer presise, OK! melder at summen dreier seg om drøye fire millioner kroner. Hvert år.

22 år gammel låt

Sangen skrev Mariah Carey selv sammen med Walter Afanasieff til sitt første julealbum «Merry Christmas» som kom ut i 1994. Plata inneholder en blanding av coverlåter og egenprodusert materiale.

Siden den gang er det gjort utallige cover-versjoner av «All I want for Christmas». Mariah Carey har selv gitt ut sangen på nytt, og medvirket i coverversjoner, blant annet med Justin Bieber på hans album «Under the Misteltoe» fra 2011.

Nå er julesanger lukrativ business for flere enn Mariah Carey. Det er heller ikke hennes sang som ligger øverst på inntekstlista.

JULENISSEN: Mariah Carey sang låta si på Justin Biebers album i 2011. Foto: NTB Scanpix
JULENISSEN: Mariah Carey sang låta si på Justin Biebers album i 2011. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Lukrative låter

Ifølge The Mirror, er Slade’s «Merry Xmas Everybody», som kom i 1973, julelåta som har tjent inn mest penger.

Låtskriverne Noddy Holder og Jim Lea skal få inn rundt 5,5 millioner kroner i royalties. Bare i år.

Andre som heller ikke trenger være redde for budsjettsprekk i julestria er irske The Pogues. Klassikeren «The Fairytale of New York» fra 1987 bringer inn rundt 4,5 millioner kroner.

Mens Bing Crosbys «White Christmas», ifølge PrezzyBox's Christmas Royalty Calculator, kan glede seg over en årlig inntjening på rundt 3,7 milioner kroner.

Og mens vi håper på hvit jul, neste gang du hører «Last Christmas» med Wham, kan du vite at julelåta gir gutta sånn omtrent 3,4 i lomma denne jula.

SISTE: Nå synger hun karaoke også, Mariah Carey. Foto: AP
SISTE: Nå synger hun karaoke også, Mariah Carey. Foto: AP Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!