DEBATT

Studentpolitikk:

All I want for Christmas is en god studiehverdag

Ønskeliste fra studentene.

ØKT KOSTNADSRAMME: Økning av kostnadsramme og tilskudd er et nødvendig premiss for å noensinne kunne nå målet om å bygge 3000 studentboliger, skriver Elisabeth Holien. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
ØKT KOSTNADSRAMME: Økning av kostnadsramme og tilskudd er et nødvendig premiss for å noensinne kunne nå målet om å bygge 3000 studentboliger, skriver Elisabeth Holien. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Studenter har over lang tid vært en neglisjert gruppe på flere områder. Nå som studentpartiet Venstre skal i regjeringsforhandlinger har Velferdstinget i Oslo og Akershus derfor en ønskeliste på lur. Uavhengig av resultat håper vi at ønskene tas med inn i forhandlingene, og at vi de neste fire årene får ønskene våre oppfylt.

Studiestøtte å leve av

Innføringen av 11 måneders studiestøtte var en enorm seier for studentene. Likevel er støttenivået fremdeles såpass lavt at de fleste studenter ikke har en reell sjanse til å være heltidsstudent. En festing av studiestøtten til 1,5 G vil ikke bare være et steg i riktig retning, men vil også sikre at støtten følger prisveksten. Da slipper vi å stadig bli relativt fattigere i forhold til resten av samfunnet.

3000 studentboliger

Samskipnadens boliger skal være et trygt, rimelig og grønt boligtilbud til studentene. Derfor ønsker jeg regjeringens varslede gjennomgang av kostnadsrammen for tilskudd til studentboliger hjertelig velkommen. Økning av kostnadsramme og tilskudd er et nødvendig premiss for å noensinne kunne nå målet om å bygge 3000 boliger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer