All makt til fantasien!

Skal vi ta romanen «Tristan kommer» på alvor, så tyder mye på at Marianne Fastvold tror at en ekteskapelig krise kan løses bare man har fantasien i orden, tar den i bruk og gir seg dristige eksperimenter i vold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Og det er jo en sympatisk instilling som noen hver av oss kan ha godt av å ta innover seg. Det har vært mer enn nok av ekteskapsbrudd med dertil hørende ekteskapsoppbrudd i norsk litteratur siden de feministiske forfatterne begynte å trekke den hellige ektestands velsignelser i tvil på 70-tallet.

Ja, man kan sannelig ikke annet enn glede seg over at et ekteskap endelig holder i en moderne norsk roman, ikke minst når det som i dette tilfelle dreier seg om en roman skrevet av en kvinne i voksen alder.

I mine grønne ungdomsdager fikk jeg brakt i hende en bok som bar den for sin tid så typiske tittel «Variasjon og fornyelse i seksuallivet». Det var sterk kost for en ung mann den gang, en av disse mange hendige håndbøker som vel var tenkt å tjene som hjelp og støtte til fantasiløse ektefeller som kunne risikere å miste interessen for hverandre blott og bart av mangel på fantasi. Nå synes denne typen bøker å ha vært til ringe nytte. Hvorvidt Fastvolds siste roman kan vise seg mer tjenlig for framtidige kriserammede ektepar, skal jeg unnlate å spå om, men hun opptrer i alle fall noe mer subtilt i rollen som samlivsekspert og overlater det meste til fantasi og lesning mellom linjene når det gjelder de mer kjødelige sider av forholdet mellom mann og kvinne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer