All Saints til himmels

LONDON(Dagbladet): De ser ikke på seg selv som helgener, men de innrømmer gjerne at de nå er kommet til 'pophimmelen'. All Saints er jentegruppa som ikke liker Spice Girls, og har lykkes i å bli mere populær enn Spice Girls med sin egen musikk. Dagbladet har møtt All Saints, og de hilser gjennom Dagbladet alle sine fans i Norge.

-Jeg er egentlig litt kjedelig. Jeg har en svært god familiebakgrunn, gjorde det bra på skolen og min eneste drivkraft er at jeg elsker musikk, sier Shaznay Lewis til Dagbladet.

Shaznay er jentebandets 'hjerne'. Hun snakker for alle fire, skriver musikken, skriver tekstene og er drivkrafta som får bandet til å fly videre.

Hun er født i London. Hennes far er fra Barbados og hennes mor fra Jamaica. Shaznay er født og oppvokst midt i Tony Blair-land. Islington er kjent som et ressurssterkt område, og den 21 år gamle jenta i All Saints er ikke noe unntak.

Nære venner

Shaznay skrev sin første låt som 13-åring, og hun signerte for et plateselskap som 17-åring. All fritid brukte hun i platestudioet i All Saint Road i vest London. Det var her hun møtte Melanie Blatt(22), og det er de to som er grunnstammen i suksessen All Saints.

- Det var Mel som kjente Nicole og Natalie Appleton. De tre vokste opp sammen i London, men hadde mistet kontakten da Nic og Nat flyttet fra England. Tilfeldighetene gjorde at de tre traff hverandre samtidig som jeg ble kjent med Mel, og dermed oppsto All Saints fra asken, sier Shaznay til Dagbladet.

- Du har også sett medaljens bakside?

- Ja, jeg og Mel var først i en annen gruppe, men dette fungerte ikke. Dessuten var vi hos et annet plateselskap, som egentlig ikke var interessert i oss. Vi gikk hver vår vei - Mel og jeg en vei og dette plateselskapet en annen vei - og dermed kom vårt nåværende plateselskap inn i bildet.

-Er det tøft å gjøre suksess?

-Vi hadde en svært lang vei til døra, men etter at vi kom dit har det gått raskt og rett til himmels.

Koster mye

Shaznay Lewis innrømmer gjerne at det koster å være superstjerne. Hun liker ikke britisk kjendisjournalistikk, og hun savner å kunne gå fritt og ta et par drinker.

-Hva skjer med All Saints dersom en av dere får barn?

-Vi skal passe på å få barn samtidig, og etterpå skal vi lage et barneband, ler de fire jentene.

Shazney blir alvorlig. Hun irriterer seg over at hun ikke lenger kan snakke med venner, kjente og andre uten at hun har fått ny kjæreste, er gravid eller andre ting.

-Hva synes du om Spice Girls-musikk?

-Jeg liker den ikke, men jentene kan være OK likevel. Når det er sangt så tror jeg at årsaken til vår suksess er at musikkelskerne ikke er dumme...

-Hva er målet framover?

-Å bli bedre og klokere. Dessuten skal vi om ikke så alt for lenge på turne, og det å spille live er avslutningen på en hard jobbeøkt i studio.

Men først skal All Saints vinne hele Europa!

<B>ALL SAINTS:</B> Mot slutten av 1998 skal jentegruppa ut på en omfattende turné, men det gjenstår mye arbeid før turneen er klar.