DEBATT

Allah er ikke problemet

Vi trodde islam var en fæl religion som bare var terror. Det var det vi så på TV.

RADIKALISERT: Yousef Bartho Assidiq var i samme miljø som Arfan Bhatti og Mohyeldeen Mohammad. I dag driver han Just Unity sammen med Faten Mahdi Al-Hussaini, og hjelper radikaliserte tilbake til samfunnet. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
RADIKALISERT: Yousef Bartho Assidiq var i samme miljø som Arfan Bhatti og Mohyeldeen Mohammad. I dag driver han Just Unity sammen med Faten Mahdi Al-Hussaini, og hjelper radikaliserte tilbake til samfunnet. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Nå er jeg møkka lei av å høre om «hellig krig», enten det er i drakt av kristendommen, jødedommen, islam eller annet. 22. juli er det fem år siden vi sto med roser i gatene og lovet hverandre at dette aldri må skje igjen. Vi gikk ut for å forsvare demokratiet, menneskerettigheter og de verdiene som gjør landet vårt så godt å bo i. Likevel sitter Breivik og sier han er kristen. Han er en morder og ikke noe annet.

Jeg er selv kristen og utrolig glad i religionen min. Det gjør vondt når noen gjemmer seg bak min tro for å myrde andre. Den guden jeg tror på sier at alle skal komme til han og står for kjærlighet.

Min sønn konverterte til islam og har valgt å gå ut offentlig med historien fra tiden vi ikke godtok hans valg. Da gjorde vi som foreldre forsøk på å omvende ham tilbake til kristendommen, og vi presset han så hardt at han ble en lett mann å verve til miljøer som ikke hadde noe med Gud eller Allah å gjøre. Det gjorde vi fordi vi trodde at islam var en fæl religion som bare var terror. Det var det vi så på TV. «Allah er stor» ropes det ut, men hvordan kan de mene han er stor, når de sender barn i krigen og selvmordsbombere for å drepe flest mulig?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer