Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Alle barn skal kunne lese, skrive og regne innen utgangen av 3. klasse

Frafallet i videregående skole er en mangehodet utfordring. Vi må jobbe for at elevene har grunnleggende ferdigheter når de starter og tilgang på lærlingplasser etter to år.

Arbeider målrettet: Gjennom et målrettet arbeid for at flest mulig unge skal fullføre og bestå videregående opplæring bidrar vi til et bedre Østfold, skriver Inger-Christin Torp. Foto: Privat.
Arbeider målrettet: Gjennom et målrettet arbeid for at flest mulig unge skal fullføre og bestå videregående opplæring bidrar vi til et bedre Østfold, skriver Inger-Christin Torp. Foto: Privat. Vis mer
Meninger
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skrives mye om frafallet i videregående skole og at tiltakene ikke virker. Dette er en mangehodet utfordring som krever et mangfold av tiltak. Ungdommene er ulike, og det kommer nye inn hvert år.

I Østfold fylkeskommune har vi jobbet målbevisst med dette siden 2007, blant annet med en tiltaksplan på over 50 ulike tiltak. Det er for eksempel sosialfaglig rådgiver på alle våre 11 videregående skoler, frokost eller frukt og grønt på alle skoler, helsefremmende videregående skoler, ulike former for leksehjelp, og sommerskole for å kunne ta ny eksamen i fag hvor det er mye stryk. Gjennom disse tiltakene har frafallet i løpet av skoleåret sunket fra rundt 8 prosent til 2,3 prosent.

Vi står igjen med to store utfordringer. Det er grunnleggende ferdigheter når elevene starter i videregående skole og det er mangelen på læreplasser når elevene skal ut som lærling etter to år i skolen.

De grunnleggende ferdighetene tar vi tak i sammen med kommunene gjennom en nylig vedtatt regional kompetanseplan. Her er løftet helt klart - alle barn skal kunne lese, skrive og regne innen utgangen av 3. klasse.

Arbeidet med lærlingplass til alle er en av Østfold Arbeiderpartis viktigste saker i kommende periode. Vi må i samarbeid med det offentlige og næringslivet i Østfold fremskaffe 350-400 nye læreplasser allerede i 2016. Dette vil vi jobbe med hver eneste dag til målet er nådd.

Gjennom et målrettet arbeid for at flest mulig unge skal fullføre og bestå videregående opplæring bidrar vi til et bedre Østfold.

Vi bidrar til et fylke hvor det er godt å jobbe og godt å bo, og hvor de sosiale helseforskjellene er mindre.

Stå sammen for Østfold - stem Arbeiderpartiet ved valget 14. september!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!