Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Alle ble skutt. De tok gisler. Jeg har blod over hele meg»

Eagles of Death Metal snakker for første gang ut om terroren.

LIKE ETTER DETTE BRYTER HELVETE LØS: Jesse Hughes i Eagles of Death Metal var åpenbart preget da han ga sitt første intervju etter terroren i Paris. Dette bildet er tatt like før de første skuddene ble løsnet. Foto: NTB Scanpix
LIKE ETTER DETTE BRYTER HELVETE LØS: Jesse Hughes i Eagles of Death Metal var åpenbart preget da han ga sitt første intervju etter terroren i Paris. Dette bildet er tatt like før de første skuddene ble løsnet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): 89 mennesker mistet livet under terrorangrepene mot konsertscenen Bataclan i Paris fredag 13. november. Terroristangrepet fant sted under en konsert med det amerikanske bandet Eagles of Death Metal. 

I et lengre intervju med nettstedet Vice forteller bandet hvordan det opplevdes på Bataclan den kvelden mens de tre terroristene avbrøt konserten og begynte å skyte mot publikum.

- Skuttene ville bare aldri slutte. Det varte i 10 - 15 minutter, tok en pause, før det fortsatte igjen, forteller vokalist Jesse Hughes, tydelig preget.

«Alle ble skutt» Bandets største profil og medgrunnlegger, Josh Homme, var ikke tilstede i Paris. Han ble varslet om terroren via sms fra nevnte Hughes. 

VICE-grunnlegger, Shane Smith, leser et stykke ut i intervjuet opp tekstmeldingene Hughes og Homme sendte til hverandre like etter at bandet hadde kommet seg i trygghet.

«Alle ble skutt», skriver Hughes til Homme.

«Hva?», svarer Homme. 

«Alle ble skutt. De tok gisler. Jeg har blod over hele meg», skriver Hughes. 

Josh Homme er også kjent som vokalist i Queens of The Stone Age. 

Champagneflaske som våpen Trommeslager Julian Dorio sier til Vice at han umiddelbart merket at noe var galt og at han fikk øyekontakt med terroristene mens han gjemte seg bak trommene sine.

- Vi er et høytlytt rockeband. Trykket fra scenen er vanskelig å overgå, men de første skuddene var så kraftige at jeg umiddelbart forsto at noe var galt. Jeg spratt av krakken, og kikket mellom trommesettet og så to menn foran publikum. Og det var det verste noen kan tenke seg: De skjøt standhaftig mot publikum, sier trommeslageren.  

Før bandet kom seg i sikkerhet gjemte noen av medlemmene seg i området bak scenen, sammen med skadeskutte konsertgjengere. Deres eneste våpen dersom terroristene fant dem: Ei flaske champagne som mulig slagvåpen.

- Det var en kvinne framfor meg som blødde, hun var skutt i låret, og det var ingenting vi kunne gjøre. En fyr holdt henne og sørget for å legge trykk på såret. Blodet rant, og det var også en vannlekkasje, og vi var bekymra fordi vannet begynte å renne ut av rommet. Vi var redd det skulle lede terroristene inn til oss, sier bassist Matt McJunkins.

Vil tilbake til Paris I intervjuet bryter vokalist Jesse Hughes sammen flere ganger og må ty til tårene. Han roser også fansen for sin opptreden etter terroren oppsto. 

- Da vi kom oss ut, sto folk bare på gaten. Det virket ikke som om de visste hva de skulle gjøre, sier han, tydelig preget. 

Han roser samtidig fansen som opptrådte heltemodig i etterkant av terroren. Han er derfor fast bestemt på at Eagles of Death Metal skal være første band til å spille på Bataclan når scenen er klar for konserter igjen. Rock n' roll vil - som kjent - «never die».

- Jeg kan ikke å vente med å dra til Paris. Vi skal være det første bandet som spiller på Bataclan når den åpner igjen. Våre venner dro dit, de så rock'n'roll og de døde. Jeg vil dra tilbake dit for å leve, sier Hughes. 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling