- Alle burde bare slutte med den dritten

Iggy Pop (69) har sluttet med stoff og går tidlig til sengs.

TILBAKEBLIKK PÅ KARRIEREN: Dokumentaren "Gimme Danger" handler om karrieren til Iggy Pop og The Stooges - men fikk problemer fordi det var bevart så lite materiale. - Selv hadde jeg bare igjen et bilde av foreldrene mine, sier Iggy om seksti- og syttitallet. Foto: Anne Christine Poujoulat / Scanpix.
TILBAKEBLIKK PÅ KARRIEREN: Dokumentaren "Gimme Danger" handler om karrieren til Iggy Pop og The Stooges - men fikk problemer fordi det var bevart så lite materiale. - Selv hadde jeg bare igjen et bilde av foreldrene mine, sier Iggy om seksti- og syttitallet. Foto: Anne Christine Poujoulat / Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CANNES (Dagbladet): Da filmskaper Jim Jarmusch ville lage dokumentarfilm om Iggy Pop (69), fikk han problemer ganske raskt. Det viste seg at det ikke fantes så mange bilder eller filmklipp som hadde overlevd, i alle fall ikke blant det hovedpersonen selv hadde tatt vare på. Så Iggy kastet seg over teleofnen.

- Så jeg ringte til fans, til tidligere langere, til rare stalkere, og sa: Gi ham alt dere har, sier han.

- Selv hadde jeg ingenting fra den tiden. Jeg hadde bare et bilde av moren og faren min.

Politikk i musikken Resultatet ble «Gimme Danger», dokumentaren som i dag hadde premiere under filmfestivalen i Cannes. Der fortalte Iggy blant annet om da han bestemte at The Stooges likevel ikke skulle spille på demokratenes landsmøte i Chicago i 1968, det som skulle bli preget av voldelige opptøyer.

- Vi hørte ikke hjemme der, sier Iggy. - Vi var ikke idealistiske på den måten. Vi var idealistiske for noe annet. Det var galt for oss.

Han utdyper:

- The Stooges forble formbare. Vi var som en amøbe som gled inn i huset ditt. Med en gang du risser opp en politisk platform, kommer det inn noe anstrengt. Da vil det være folk som går hjem på kvelden og tenker, herregud, kan jeg ikke bare få lov å rocke? Og med en gang du fremstiller deg selv på en bestemt måte kommer det til å være andre som graver i fortiden din, og prøver å finne noe å bruke mot deg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer