«One Tree Hill» og Mark Schwahn:

Alle de kvinnelige «One Tree Hill»-skuespillerne anklager serieskaperen for seksuell trakassering

18 kvinner står fram i et åpent brev mot serieskaper Mark Schwahn.

ÅPENT BREV: 18 av de kvinnelige skuespillerne og seriearbeiderne fra «One Tree Hill» har skrevet et åpent brev der de anklager serieskaper Mark Schwahn for seksuell trakassering. Foto: Warner Brothers/TV Norge
ÅPENT BREV: 18 av de kvinnelige skuespillerne og seriearbeiderne fra «One Tree Hill» har skrevet et åpent brev der de anklager serieskaper Mark Schwahn for seksuell trakassering. Foto: Warner Brothers/TV Norge Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fem år etter at ungdomsserien «One Tree Hill» gikk av skjermen i 2012, står de kvinnelige skuespillerne og flere andre som jobbet med serien fram og forteller om traumatiserende hendelser på settet.

«One Tree Hill» gikk på amerikanske skjermer fra 2003 til 2012, og er den fjerde lengst sendte tv-serien på nettverket CW. Serien var også populær i Norge, og har blitt sendt i reprise en rekke ganger på TVNorge/FEM.

I et åpent brev publisert i Variety, anklager de 18 kvinnene serieskaper Mark Schwahn for seksuell trakassering.

Brevet ble skrevet til støtte for Audrey Wauchope, tidligere manusforfatter for serien, som anklager Schwahn på Twitter for å ha oppført seg upassende og for å ha klådd på de kvinnelige ansatte.

En åpen hemmelighet

I brevet, som blant annet er undertegnet av seriens tre kvinnelige hovedroller Sophia Bush, Hilarie Burton og Bethany Joy Lenz, står det at serieskaperens oppførsel under innspillingen av «One Tree Hill» ikke var noen hemmelighet på settet.

«Mange av oss ble, i varierende grad, manipulert psykologisk og følelsesmessig. Mer enn én av oss får fortsatt behandling for posttraumatiske stresslidelser», står det i brevet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer