Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Strømmetips

Alle disse nye Netflix-historiene er basert på populære bøker

Tre tips til tv-helgen.

PSYKOPATEN OG OFFERET? To tenåringer drar på rømmen i en ny, svart komiserie fra Netflix. Foto: NETFLIX
PSYKOPATEN OG OFFERET? To tenåringer drar på rømmen i en ny, svart komiserie fra Netflix. Foto: NETFLIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du hatt tv-maraton i romjula og sluppet helt opp for nye ting å se etter nyttår? Her er to nye serier og en litt mindre ny barnefilm, som alle ganske nylig har dukket opp på Netflix.

Alle er definitivt verdt å anbefale, og jammen har de ikke noe til felles også: Alle tre har hvert sitt populære litterære forelegg.

«The end of the f***ing world»

TRAILER: The End of the F**king World er historien om James på 17 år, som tror han er en psykopat. Video: Netflix Vis mer

James er overbevist om at han er psykopat, og er endelig klar for å drepe et menneske, etter å ha øvd seg på stadig større dyr gjennom oppveksten. Alyssa er sint på alt og alle, aller mest på mora og den elendige stefaren. Sammen rømmer 17-åringene hjemmefra, i denne bekmørke og intelligente britiske komiserien, basert på en tegneserie av Charles S. Forsman.

«Glacé - iskalde lik»

TRAILER: The Frozen Dead (Glacé) er en fransk thrillerserie om et mørkt mysterium i en liten bygd ved de franske Pyreneene. Video: Netflix Vis mer

Også en intelligent og mørk serie med litterært forelegg. Denne er basert på en krimroman av franske Bernard Minier, som fikk en femmer av Dagbladets anmelder i fjor. I de vinterhvite Pyreneene blir en hest funnet myrdet og utstilt på bestialsk vis, og sporene leder mot en seriemorder som i mange år har vært i forvaring på det lokale psykiatriske sykehuset. Det er litt nordisk noir over blandingen av hustrige grøss og frostvakker natur, men Bernard Minier hører mer hjemme i en annen noir-bølge: Fransk krim gjør seg kraftig gjeldende om dagen, både på tv og i bokform.

«Skammerens datter»

TRAILER: Skammerens datter, en dansk-norsk film basert på Lene Kaaberbøls bestselger-serie. Video: Nordisk film Vis mer

Den danske fantasyfilmen basert på Lene Kaaberbøls populære barnebokserie kom i 2015, og kan nå strømmes på Netflix. Jakob Oftebro og Maria Bonnevie har to av de sentrale rollene i filmen, som er en slags barnevennlig «Game of Thrones» om ei jente med spesielle evner. Også her er det kongelig maktkamp og blodig action i bøttevis. Og drager! For barn fra omkring 10 år og oppover, det kan nok bli litt røft for de yngre.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!