Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Alle elsker bygget i Bjørvika, men vi har lært fint lite på 10 år

Se bare hvordan det bygges ellers i området rundt operabygget.

FUGLEFJELL: Taket er Operaens største attraksjon. Her fra «OBOS på Operataket» i 2016, med Marcus & Martinus som trekkplaster. Foto: NTB Scanpix
FUGLEFJELL: Taket er Operaens største attraksjon. Her fra «OBOS på Operataket» i 2016, med Marcus & Martinus som trekkplaster. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Forrige helg var det heldagsfeiring i Bjørvika, med live-overføring til NRKs seere i det ganske land, og alle som måtte befinne seg i fysisk nærhet av Snøhettas marmorflak. Rosinen i den folkelige pølsa fant sted klokka halv to, da 3000 korsangere fra fjern og nær samlet seg på skråtaket for å synge Verdis «Slavekoret».

Selv var jeg for seint ute, og måtte ta til takke med å se den syngende «flash-mobben» på dataskjermen, men for et syn! Kamera sveipet tett over det enorme koret (3000 er visstnok en verdensrekord), en drone tok det hele inn fra høyden, med publikum på alle kanter. Jeg fikk en klump i halsen. Både på grunn av sangen, dernest fellesskapet som alle disse amatørsangerne i hverdagsklær symboliserte, og så til slutt selve bygget. Snøhetta, ass, for en gjeng. Snakk om å etterlate seg et visittkort på vegne av den gode arkitekturen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?