Operahuset er ikke til inspirasjon:

Alle elsker bygget i Bjørvika, men vi har lært fint lite på 10 år

Se bare hvordan det bygges ellers i området rundt operabygget.

FUGLEFJELL: Taket er Operaens største attraksjon. Her fra «OBOS på Operataket» i 2016, med Marcus & Martinus som trekkplaster. Foto: NTB Scanpix
FUGLEFJELL: Taket er Operaens største attraksjon. Her fra «OBOS på Operataket» i 2016, med Marcus & Martinus som trekkplaster. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Forrige helg var det heldagsfeiring i Bjørvika, med live-overføring til NRKs seere i det ganske land, og alle som måtte befinne seg i fysisk nærhet av Snøhettas marmorflak. Rosinen i den folkelige pølsa fant sted klokka halv to, da 3000 korsangere fra fjern og nær samlet seg på skråtaket for å synge Verdis «Slavekoret».

Selv var jeg for seint ute, og måtte ta til takke med å se den syngende «flash-mobben» på dataskjermen, men for et syn! Kamera sveipet tett over det enorme koret (3000 er visstnok en verdensrekord), en drone tok det hele inn fra høyden, med publikum på alle kanter. Jeg fikk en klump i halsen. Både på grunn av sangen, dernest fellesskapet som alle disse amatørsangerne i hverdagsklær symboliserte, og så til slutt selve bygget. Snøhetta, ass, for en gjeng. Snakk om å etterlate seg et visittkort på vegne av den gode arkitekturen.

PÅSKETILBUD - BEGRENSET PERIODE

Kjøper du kvartalsabonnement på Dagbladet Pluss, får du Strim gratis i 2 måneder (verdi 898 kr).

Strim samler TV-kanaler, film, serie- og strømmetjenester på ett sted, enklere og rimeligere for deg.

Påsketilbud

kvartal
59 kr/mnd
Inkludert 2 mnd gratis
Totalt 179 kr/3 mnd

GRATIS PRØVEPERIODE GJELDER KUN FOR NYE STRIM-KUNDER.
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer