Alle elsker filmen om Mary

Her kommer filmen som skal knuse den langsomt voksende høstdepresjonen din, som skal gjøre Cameron Diaz til årets herligste filmnyhet, og gi det endelige dødsstøtet til den gamle historien om at onani gjør blind. Endelig en amerikansk film som både er ukonvensjonell og herlig og befriende morsom.

Ted (Ben Stiller) venter i hele 13 år før han våger å lete etter sin forsvunne tenåringselskede, Mary (Diaz), som han mistet allerede ved første date, da han satte kølla (som det heter på kino nå) fast i glidelåsen under dramatiske omstendigheter.

Helsprø

Ikke rart det er mye snakk om onani her. Dessuten er dette en smakløs film, ifølge vaskeseddelen. Men tro ikke at handlingen utspiller seg på laveste toalettnivå. Trass i på kanten-vitsene er dette faktisk noe så uvanlig som «humor med hjerte».

Her er det innimellom så smakløst morsomt at vi ler oss skakke. Helt alvorlig. Men ikke alt det morsomme er smakløst. Mye av det morsomme er bare morsomt.

Men altså: For å finne Mary engasjerer Ted en helsprø privatdetektiv (Matt Dillon med smal bart og store tenner). Dessverre faller også detektiven for henne når han finner henne.
Det gjør også andre menn, og alle ljuger for å få henne, og enkelte ganger biter hun på. Det alle vet er at hun faller for taperne, da smelter empatiorganene hennes. Du vet, kvinner...

Sex og løgn

Det handler altså om sex og løgn, så det er jo svært aktuelt i disse Clinton-tider. Men blås i historien, her er det ofte de sprø innimellom-innfallene som teller. En hund som tar fyr, homoraid på motorveirasteplassen, Mary\'s overbevisende bruk av en sædklatt som hårgelé, et sært tomannsband som spiller følsomt og skeivt i alle små pauser, osv.

Fortsatt ikke overbevist?

Tro oss, selv uten en voksende høstdepresjon blir du glad av denne filmen.
Og klarsynt.