Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Alle elsker Gwyn

I løpet av bare tre dager dager har 40&000 nordmenn sett «Shakespeare in Love». Gwyneth Paltrow takket ja til rollen for langt mindre penger enn det hun vanligvis får.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den populære skuespilleren ble vilt begeistret da hun leste manuset, skrevet av engelskmannen Tom Stoppard. Det blir også publikum når de ser det romantiske filmeposet. Filmen er allerede nominert til 13 Oscar, deriblant Gwyneth Paltrow som beste kvinnelige skuespiller.

Skreddersydd

Regissør John Madden, sier til BBC at mye av suksessen til filmen må tilskrives den fabelaktige innsatsen fra skuespillerne Gwyneth Paltrow, Joseph Fiennes og Judi Dench:

- Rollen som Shakespeare er som skreddersydd for Fiennes. Han er intelligent, og har det lette humoristiske grepet som skal til. Han er spektakulær; ingen andre kommer i nærheten.

Om Paltrow sier regissøren at hun er perfekt i rollen som Viola. Paltrow er fra før kjent fra filmer som Sliding Doors og Seven.

Krevende prosjekt

Madden innrømmer at selv om Shakespeare in Love var et drømmeprosjekt, var det en krevende film å regissere:

- Det var som å være på slagmarken, jeg følte det som vi kunne feile hele tiden. Komedier er svært vanskelig å lage, og denne gangen satte det spesielt krav til oss på grunn av språket, og de mange parallellene i historien.

Madden legger vekt på at manuskript var fabelaktig, og at han hele tiden visste at han jobbet med noe vakkert.

- Vi ba en bønn om at vi gjorde det på rette måten, sier han. Det ser ut som om bønnen ble innfridd.

PRISBELØNNET: Gwyneth Paltrow er nominert til en Oscar for Beste kvinnelige skuespiller. Her hanker hun inn en Golden Globe for samme rolle.
FORFØRES AV SHAKESPEARE: I filmen blir den skjønne Viola, spilt av Gwyneth Paltrow, forført av selveste Shakespear, spilt av Joseph Fiennes.