Alle elsker Raymond

Usher Raymond (25) synger om utroskap, samlivsbrudd og en uønsket graviditet. Og regner med å selge 10 millioner album.

R\'N\'B-ARTISTEN USHER har solgt 37 millioner album, og det synes der han sitter henslengt i en myk sofa inne på et av Londons mest ekslusive hotellrom. Kledd i en stripete Maria King-skjorte, Jacob The Jeweller-klokke og et par 2,5 karats diamanter i ørene, utstråler han «bling-bling» i øverste klasse. Men arrogant er han ikke, han smiler og skravler i vei.

PÅ DET NYE albumet «Confessions» synger han blant annet om en uønsket graviditet. Behovet for å slippe gamle spøkelser ut av skapet var stort, forteller han.

- Men jeg gikk ikke gjennom det jeg synger om i sangen «Confessions».

- Så du har aldri gjort ei jente gravid?

- Nei, eh, vel, det der er noe de fleste av vennene mine har gått gjennom. Men jeg kan ikke si jeg aldri har gått gjennom noe liknende, det skjedde bare ikke akkurat sånn.

Noe mer enn det vil Usher helst slippe å utdype, men i Confessions går teksten som følger: {lsquo}Bout the call I got from the girl I was creepin\' with

creepin\' with

Say shes\'s three months\' pregnant and she\'s keeping it

- Dette er et album som gutta kan relatere til, sier han, men legger kjapt til at det så klart har noe for damene også.

USHER ER favorittartisten til David Beckham. Redaktøren i det amerikanske musikkmagasinet «One World» mener han er vår generasjons Michael Jackson. Født og oppvokst i Chattanooga, Tennessee poppet han opp på amerikansk TV første gang i forbindelse med talentshowet «Star Search», og ble etterhvert tatt under vingene til selveste P Diddy.

I 1997 kom «My Way», med singelen «You Make Me Wanna», som holdt til nummer en i elleve uker i USA. Med plata «8701» i 2001 var tranformasjonen fra tenåringsidol til R\'n\'B-stjerne fulkommen.

NÅ, TRE ÅR SENERE, er han klar til å ta over verden igjen. «Confessions» har et drømmelag av produsenter: Jermaine Dupri, The Neptunes, Jimmy Jam og Terry Lewis, samt Vida og Dre, Lil\'Jon og Rich Harrison.

Den nye singelen «Yeah», med rapperne Ludacris og Lil Jon, fenger allerede radio og dansegulv. Ofte blir han sammenlignet med Justin Timberlake.

- Jeg skjønner ikke hvorfor pressen alltid skal lage konkurranse mellom oss. Det der er så bullshit altså. Det finnes bare én Justin. Det finnes bare én Craig David - yeah, det finnes bare en av oss alle, erklærer han og legger til:

- Dessuten har jeg holdt på mye lenger.

Men det er en ting som irriterer ham.

- Uansett hva du gjør - gjør din egen greie. Og hvis du låner ideer fra andre artister, så er det helt greit, bare sørg for at du vedkjenner deg det. Ikke løp rundt og oppfør deg som om det var du som fant det på. Ikke gjør det! sier han, uten å ville si hvem han tenker på.

- Låner du noen ganger fra andre artister?

- Jeg blir inspirert av andre artister, og det innrømmer jeg gjerne, for jeg er jo ikke den beste gjennom alle tider. Jeg er bare den beste i det jeg gjør, forklarer artisten som pleide å ta tusen sit-ups hver dag.

Nå har han ikke tid.

MEN USHER DANSER fortsatt som en gud, og er singel etter et lengre forhold til TLC-stjerna Chilli. For et par uker siden flørtet han åpenlyst på musikkprogrammet «CD:UK» med den brtiske syngedama Jamelia.

«Hvis jeg kunne velge en person i hele verden å gå på date med akkurat nå, ville jeg valgt Usher», hvinte hun backstage etterpå.

- Jamelia virker som en flott person, kommenterte mediavante Usher, som håper det nye albumet vil selge ti millioner. Et annet mål er å utgi egen motekolleksjon.

- Alt jeg har på meg, måten jeg kler meg - imaget mitt - ønsker jeg å gjøre om til en merkevare. Mote, smykker, klær og musikk - fram til jeg er 45 år ønsker jeg å lage merkevare ut av absolutt alt jeg gjør, sier han.

FORBILDET er Michael Jackson, som nå står sex-tiltalt.

- Jeg tror aldri Michael Jackson kunne misbrukt et barn. Aldri. Jeg mener, se på alt han har gjort for barn, ikke bare i Amerika, men overalt, gestikulerer Usher og ser oppgitt ut.

- Har din suksess en pris?

- Som artist setter du deg selv i en situasjon hvor alle forventer at du skal være 100 prosent hele tida. Det er umulig.

Han tenker seg om.

- Dessuten tror jeg at jeg har blitt kaldere med tiden, men det må du fordi du kan ikke stole på noen, det kan du bare ikke tillate deg, sier han og forteller om moren, Jonetta, som også er manageren hans.

- Forholdet vårt kan være ganske stressende til tider. Men jeg vil mye heller gjøre forretninger med noen jeg stoler på. Det vanskeligste er når hun sier «hør på meg, jeg er mora di» og jeg sier «nei hør på meg, det er jeg som er artisten», ler han.

- Får du ofte kjeft av mora di?

Usher ser opp og innrømmer:

- Ja. Mamma elsker meg, men hun liker meg ikke.

<B>EN PRESISERING: - Jeg blir inspirert av andre artister, og det innrømmer jeg gjerne, for jeg er jo ikke den beste gjennom alle tider. Jeg er bare den beste i det jeg gjør, poengterer Usher.