Anmeldelse: «Gordon & Paddy – nøttemysteriet i skogen»

Alle er redde for reven

Svensk tegnefilm med snille dyr og ufarlig intrige.

SMÅDYR: Alle er redde for reven, men skogspolitiet ordner opp. Video: Storytelling Media Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

FILM: Som alternativ til de minste barna er den håndtegnede animasjonsfilmen «Gordon & Paddy – nøttemysteriet i skogen» en snill og rolig opplevelse, en god kontrast til det gjengse tilbudet av frenetisk kvekkende ender og bråkete bavianer. Detektiv Gordon er en svensk figur, en litt underfundig type som er kjent fra bøkene til Ulf Nilsson. Linda Hambäck står bak animasjonsfilmen, en 60 minutter lang historie som er akkurat passe spennende for de minste.

God moral

Ikke særlig skummel, altså, men med masse god moral. Detektiv Gordon er en padde og eneste politimann i skogen der en frekk nøttetyv er på ferde. Alle nøttene til stedets førskolelærer, ekornet Valdemar, er plutselig borte. Detektiven spaner så lenge at han snør inne, og må få hjelp av en liten skogmus til å komme løs. Musa har riktignok stjålet en nøtt, men tilgis fordi hun var sulten, og da er det ingen forbrytelse. Gordon stempler saken som opp og avgjort, og utnevner musa Paddy til sin assistent.

Reven er hovedmistenkte – rever er alltid det – og alle smådyra i skogen skjelver bare ved tanken på det snerrende monsteret. Intrigen i denne filmen er ikke spesielt avansert, og saken blir oppklart før barna har rukket å rope om at dyra må passe seg. Men så oppstår det andre komplikasjoner. Det hele foregår i laaaangsomt tempo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer