-Alle fantaserer om å bli voldtatt

Catherine Breillat, regissøren av filmen «Romance» - den med kjønnsorganer i bevegelse - mener alle kvinner fantaserer om å bli voldtatt. Og at noen bør bli det, for å bli kvitt fantasiene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Altså, hun mener ikke at voldtekt er frigjørende i seg selv, eller generelt ønskelig, men:

-I motsetning til Freud tror jeg man kan bli kurert for sine ubehagelige fantasier ved å oppleve dem. Når hovedrollen i min film lar seg binde, blir hun ikke bundet - men frigjort. -Er dette noe du anbefaler alle kvinner?

-Nei, bare de som har styrke til å overleve det. Du kan ikke be noen gå på glødende kull hvis de ikke er tykkhudete.

Sex ikke synd

Hovedrollen i «Romance» både voldtas og utsettes for sadistisk sex - uten å sette seg særlig til motverge. Ifølge regissøren er dette noe hun bare gjennom, for å frigjøre seg fra sin mentale ballast:

-Fra det som alle kvinner vokser opp med, nemlig at sex er skittent, synd og krenkende.

-Mens det egentlig er...?

-Jeg tror ikke folk som har sex, opplever det som skittent eller galt. Sex handler ikke om kjønn, sex er noe som kan føre oss inn i en ny dimensjon.

Sjokkert selv

Regissøren fastholder at «Romance» er en feministisk film, nettopp fordi - hvis vi forstår henne rett - den viser en kvinne som frigjør seg. Fra samfunnets syn på seksualiteten, som er kvinneundertrykkende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer