Altså, hun mener ikke at voldtekt er frigjørende i seg selv, eller generelt ønskelig, men:
-I motsetning til Freud tror jeg man kan bli kurert for sine ubehagelige fantasier ved å oppleve dem. Når hovedrollen i min film lar seg binde, blir hun ikke bundet - men frigjort. -Er dette noe du anbefaler alle kvinner?
-Nei, bare de som har styrke til å overleve det. Du kan ikke be noen gå på glødende kull hvis de ikke er tykkhudete.
Sex ikke synd
Hovedrollen i «Romance» både voldtas og utsettes for sadistisk sex - uten å sette seg særlig til motverge. Ifølge regissøren er dette noe hun bare må gjennom, for å frigjøre seg fra sin mentale ballast:
-Fra det som alle kvinner vokser opp med, nemlig at sex er skittent, synd og krenkende.
-Mens det egentlig er...?
-Jeg tror ikke folk som har sex, opplever det som skittent eller galt. Sex handler ikke om kjønn, sex er noe som kan føre oss inn i en ny dimensjon.
Sjokkert selv
Regissøren fastholder at «Romance» er en feministisk film, nettopp fordi - hvis vi forstår henne rett - den viser en kvinne som frigjør seg. Fra samfunnets syn på seksualiteten, som er kvinneundertrykkende.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger