Alle får være med

Nå er det slutt på neglebiting og svettetokter under Grand Prix-avstemningen. Fra 2004 får alle land delta. Det spiller ingen rolle om Norge får null poeng lenger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I år vil 26 land delta i den internasjonale Melodi Grand Prix-finalen i Riga. Det er rekord. Men rekorden blir slått allerede neste år, for da har Den europeiske kringkastingsunionen (EBU) bestemt at alle europeiske nasjoner som vil delta, er velkomne. Det betyr to TV-kvelder med Grand Prix.

40 land

- Mer enn 40 land har signalisert ønske om å delta i Grand Prix. Det er mer enn det man greier å avvikle på en kveld. Derfor kommer arrangementet til å gå over to dager. Den første dagen vil være kvalifiseringsrunde hvor rundt 25 land vil konkurrere om ti ledige plasser. De «fire store», England, Frankrike, Tyskland og Spania, vil være automatisk kvalifisert, det samme vil de ti beste landene fra forrige års Grand Prix, forteller prosjektsjef Jon Ola Sand i NRKs underholdningsavdeling.

Dobbelt så dyrt

- Alt skal på tv, også kvalifiseringen. Dette vil sette enda større krav til arrangørlandet, for dette blir dobbelt så stort som tidligere Grand Prix-show. Eurovision Song Contest, er blant de mest sette TV-programmene i Norge og resten av Europa. Rundt 100 millioner seere benker seg foran skjermen til musikalsk kappestrid. Nå gjenstår det å se hvor mange som er villige til å bruke to kvelder på showet. - Dette er et ledd i arbeidet med å gjøre konkurransen større og bedre. Den har produsert stjerner helt siden 1956, sier Frangoise Davies i EBU i Genhve.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer