- Alle føler seg smarte i møte med «Pacific Blue»

Årsakene til at serien fortsatt er en suksess.

INNARBEIDET SOMMERRITUALE: Sykkelpolitiet på Santa Monica Beach. Foto: TV 2
INNARBEIDET SOMMERRITUALE: Sykkelpolitiet på Santa Monica Beach. Foto: TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er en situasjon mange av oss kjenner igjen: det å labbe inn i en sval stue etter en dag ute i sola, helle opp et glass cola (hvis du er barnet i familien) eller et glass vin (om du er voksen) og la deg falle bakover på kalde, myke sofaputer.

På tv kommer fem veltrente kropper med et ganske annet energinivå enn ditt eget innbitt syklende, som om det sto om livet. Det gjør det også iblant.

Det finnes en spesiell type tv-serier som er fullstendig uinteressante hvis ikke det er sommer og klokka er halv elleve på kvelden. Siden 1997 har sykkelpolitiet i «Pacific Blue» tråkket utrettelig etter små og store kriminelle på Santa Monica Beach, mens bikinidamer på rollerblades har seilt forbi i bakgrunnen som tause gallionsfigurer.

Så innarbeidet har dette sommerritualet vært at da TV 2 bestemte seg for å ta av serien i 2006 etter ni år og hvem vet hvor mange repriserunder, oppsto en folkeaksjon for å få serien tilbake.

Nøkkelen til suksessen? Kombinasjonen av en kriminalintrige som er så underholdende at den engasjerer, men så banal at du ikke trenger konsentrere deg for å få med deg alt som skjer, tilsatt en dash sex som er umiskjennelig, men ikke så påtrengende at det er for pinlig å se på sammen med familien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer