Alle frykter «stolen»

Mari Vestbø og Erik Flaa vet alt om å sitte i «stolen». Begge har vært der to ganger og overlevd. I kveld er det grunn til å tro at de sitter der igjen.

Bookmakerbyrået Unibet har de to som «favoritter» til å ryke ut av Idol etter kveldens sending. I stolen havner begge garantert, mener selskapets oddseksperter. Konkurrent Centrebet er enig.

Men 17 år gamle Mari og fire år eldre Erik har bestemt seg; de skal ikke ut. Ikke i kveld.

-  Å bli nummer åtte av 6500 er bra. Men når jeg først er kommet så langt, vil jeg henge med til Beatles-kvelden om to uker. Har valgt «So Happy Together» og gleder meg vanvittig, sier Mari.

-  Jeg vil heller ikke ut. Neste fredag er det countrykveld, og jeg skal synge Johnny Cash-versjonen av «Hurt». For meg personlig et stort høydepunkt, sier Erik.

Ba om mindre pining

«Stolen» er betegnelsen på de tre stolene som okkuperer et hjørne av tv-studio i Nydalen i Oslo fredag etter fredag - stoler som skal fylles av de tre finalistene som får færrest telefonstemmer.

Alle som følger sendingen på tv, vet at for én av de tre er det om få sekunder slutt. Livet som idol er forbi. -  Så hvis vi seere får klamme hender, hvordan må det ikke føles for dem som sitter der?

-  I siste sending visste jeg at jeg kom til å havne i stolen. Og jeg var nesten sikker på å bli den som røk ut. Det overrasket meg veldig da de ropte opp Malin, sier Mari.

 DRAMA: Sist fredag ble først Erik «frikjent» - og så slapp Mari å bli sendt hjem. I stedet måtte Malin Pettersen gå. Foto: Bjørn Langsem
DRAMA: Sist fredag ble først Erik «frikjent» - og så slapp Mari å bli sendt hjem. I stedet måtte Malin Pettersen gå. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Allerede i årets første Idol-finale satt Mari i stolen og følte at det kom til å bli henne. Men i stedet forsvant Bjørn Olav Edvardsen.

-  Det var spesielt ekkelt, siden det var første finale. Trodde jeg skulle ryke ut, sier Mari.

Det samme følte Erik da han inntok stolen i finaleprogram nummer to - da Andrea Gjendem Brændvik ble gråtkvalt taper.

-  Jeg gjorde meg klar til å reise meg opp. Da Andreas navn ble ropt opp, var det ikke bare lett å synke ned igjen og være glad, sier Erik.

Duoen fikk en pause fra stolen da David Bakke røk ut før påske. Men så satt de altså der igjen - samtidig - da Malin Pettersen måtte gå for ei uke siden.

Først inn, først ut?

-  Det var jo jeg som burde røket. Ikke Malin. Min opptreden var en katastrofe. Samtidig ville det vært surt å ryke ut på en kveld da jeg var full av sykdom og halsen føltes som om den skulle revne på refrenget. Så jeg er glad over den nye sjansen. Patan (Idols sangpedagog, red.) sier faktisk at jeg er den av finalistene som viser best framgang, forteller Mari.

Like fornøyd er hun ikke over å synge først i kveld:

-  Et dårlig tegn å bli plassert først. Det betyr at TV 2 tror du ender i stolen, sier Mari Vestbø.

«Ali» frykter også

Stolen er et skrekkscenario også for favorittene.

-  Hver fredag føler jeg at det er min tur til å havne der. Det hjelper ikke å være favoritt. Det er så jevnt mellom oss, mener storfavoritten Alejandro Fuentes.

IKKE AKKURAT GO\'STOLEN: Mari Vestbø og Erik Flaa er veteraner i «stolen». I kveld tror mange at de kommer til å sitte der igjen - i så fall for tredje gang for begge.