Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Alle gode ting er 3

Velkommen til årets PR-jippo i Cannes: Når Arnold Schwarzenegger (56) lanserer «Terminator 3» spares det ikke på noe, bortsett fra innhold.

CANNES (Dagbladet): - I'm back, skrek Schwarzenegger til hundrevis av frammøtte fans, journalister og fotografer.

Det er tolv år siden sist og 19 år siden den første filmen kom. «Terminator 3 - Rise of the Machines» er ikke med i noen konkurranse i det hele tatt under årets festival, likevel satset filmteamet med Schwarzenegger i spissen alt på maksimal omtale. Og det kan være nødvendig:

«Terminator 3» skal ha kostet nærmere 123 millioner dollar, godt over 900 millioner kroner, å produsere. Av beløpet gikk 240 millioner kroner med til å dekke Schwarzeneggers honorar...

Språkmaskinist

Hele Croisetten i Cannes var da også fullstendig kaotisk i timene før Schwarzenegger viste seg, og det ble ikke bedre da han endelig kom. Filmens produsent hadde like godt leid hele det superfasjonable Carlton-hotellet, og sperret inngangen som for anledningen var bygd om med kulisser og maskiner fra den nye filmen. Eksbodybuilderen snakket som en språkmaskin innstilt på tysk/amerikansk aksent:

- Det-er-godt-å-være-tilbake-i-Cannes. Jeg-har-vært-her-siden-1977, og-det-er-fint-å-være her-igjen-med-Terminator-3-og-Rise-of-the-Machines, sa filmstjernen, som vokste opp i en isolert, østerriksk landsby før han bestemte seg for å bli bodybuilder.

Viste ikke muskler

De som hadde håpet at Arnold skulle vise muskler, ble skuffet. Men det er kanskje ikke så mye igjen av dem under den champagnefargede dressen han hadde på seg i går. Bilder av Arnolds svinnende muskelmasse har jo florert i verdens kulørte presse. Arnold sa absolutt ingenting vettugt, men demonstrerte maskinene fra «Terminator»-filmene og sa at han regner med å spille inn enda flere «Terminator»-filmer:

Etterpå gikk han en liten runde og smilte og tok på folk. Og en hel haug med ungjenter begynte å hyle som om de var på boybandkonsert. Men da måtte Arnold gå.

- I'll be back, sa han og forsvant.

2003: I motsetning til gjengen bak «Matrix» går det tiår mellom hver gang det kommer en ny «Terminator»- film fra Arnold Schwarzenegger. I går møtte han fans og presse utenfor hotellet Carlton i Cannes. For å komme tett innpå Arnold Schwarzenegger måtte man møte opp i åttetida på morgenen og ha spesialtillatelse fra filmselskapet. Han viste seg først klokka 13.17.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media