Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Alle gode ting er 30 millioner

VENEZIA (Dagbladet): Tusenvis av nordmenn drømmer om å bli millionærer i hans program. Nå har Arve Juritzen selv tjent 30 millioner på å selge hjertebarna Juritzen as og dotCOMtent as. - Nå kjøper jeg villa ved sjøen, sier Juritzen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arve Juritzen etablerte seg med Juritzen as i 1994 og drev det raskt til å bli en av vinnerne på markedet. Mange større selskaper siklet på selskapet, det feiteste oppkjøpstilbudet Juritzen fikk var på 21 millioner kroner.

- Men dette var selskaper som bare ønsket å spise opp mitt selskap, uten at jeg var tiltenkt noen interessant rolle videre.

Aksjer og kontanter

Men da svenske MTV Produktion AB (må ikke forveksles med musikk-kanalen) kom på banen, forandret bildet seg.

Svenskene har overtatt alle aksjene i Arve Juritzens to selskaper. Selve fusjoneringen skjer i januar neste år. Juritzens gevinst var aksjer i MTV Produktion for 15 millioner kroner, samt 15 millioner kroner i kontanter.

Juritzen blir med dette MTV-konsernets nest største eier med en post på 334000 aksjer.

- MTV har spesialisert seg på underholdning og vi på fakta. Så matchingen er perfekt, og vi vil få en umiddelbar synergi. Og jeg skal fortsatt ha en sentral rolle i det videre arbeidet, sier Juritzen som skal lede den norske delen og får en styreplass i konsernet.

Hus, bil og reise

- Hva skal du bruke 15 millioner kroner til?

- Åtte millioner går til skatt. Det blir kanskje noen sykehjemsplasser av det. Men jeg planlegger å kjøpe meg hus ved sjøen i Oslo. Og da trenger en penger. Jeg er på jakt nå og tror det ordner seg snart.

- Hva med ny bil?

- Det har jeg. Jeg er en sånn kabrioletmann og har en Volvo C 70.

- Dyre luksusreiser?

- Jeg reiser stadig, jeg. Nå sist var jeg på noen småøyer utenfor Sicilia. Og så har jeg bodd i Key West i USA en måneds tid.

Til topps

- Det har aldri vært aktuelt for deg å trekke deg tilbake med millionene?

- Tvert imot. Det er derfor jeg har sagt ja til dette salget, fordi det innebar en aktiv rolle for meg.

Arve Juritzen har jobbet hardt for å komme dit han er i dag. For hardt viste det seg i vår.

- Jeg gikk på en Kjell Magne, for å si det slik. Ingenting alvorlig, men jeg var dyktig sliten. Derfor koblet jeg ut med en måned i Key West.

- Hvorfor var du sliten?

- I 1998 var det få oppdrag i TV-bransjen, og vi slet med en omsetning på ti millioner kroner. Vi har nå firedoblet omsetningen, men det er ikke noe som har kommet av seg selv

Og i dag feirer han salget på et spesielt vis. Juritzen har lagt helgeturen til Jotunheimen, og om været er godt, står han i dag på toppen av Galdhøpiggen.

RIK OG FANTASTISK: Med 30 millioner og gavmildhet til tusen er det lett å like Arve Juritzen.