Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Alle gode ting er fem?

Vreid klokker inn toppformen.

SOGNAMETAL: Vreid har lang fartstid som ambassadører for vestlandsmetalen. Denne gangen kan et aldri så lite gjennombrudd stå for trappene. Foto: Indie Recordings.
SOGNAMETAL: Vreid har lang fartstid som ambassadører for vestlandsmetalen. Denne gangen kan et aldri så lite gjennombrudd stå for trappene. Foto: Indie Recordings. Vis mer

ALBUM: Alle gode ting er fem? Sogningene i Vreid har jobbet flittig og målrettet med sin hybrid av tradisjonell norsk svartmetal og vellagret progrock.

Veien har ikke vært uten humper, men dekket har stadig bedret seg. Så også på bandets femte utgivelse, «V». Men for å ta siste rest av kritikk først: vokalen er fremdeles noe statisk når bandet er i sitt mest ekstreme hjørne, noe som knekker litt av spenningen i det ellers velkomponerte underlaget.

Når det er sagt, har Vreid lekt seg frem til et nyansert og innsmigrende lydbilde. Det låter levende og tidvis passe stort, samtidig som de har gitt låtene tilstrekklig med pusterom for dynamikkens skyld.

Bandets håndlag med melodier er også kraftig forbedret. Her smaker det både av 70-tallsprog til britisk 80-tallsmetal. Og det skal man ikke grine på nesa over.

«Arche» sveiper innom alt fra rotekte tysker-thrash til sildrende gitarmelodier, mens «The Sound of the River» viser en mer atmosfærisk og melankolsk side av bandet.

Alle gode ting er fem?
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling