KOMMENTARER

Alle gode ting er ikke tre

Når Eirik Jensen igjen inntar sal 250, har han grunn til å være både bitter og bekymret.

Alle gode ting er ikke tre
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Få har sittet på tiltalebenken like lenge som Eirik Jensen og ingen prosess har kostet norsk rettsvesen mer. Den pensjonerte politimannen har allerede har vært gjennom to av de mest omfattende rettssakene i norgeshistorien, før Borgarting lagmannsrett i dag begynner sin fulle reprise av ankesaken. Han har grunn til å være bekymret for om det er mulig å fullt ut gi ham de blanke arkene en ny rettssak egentlig skal være.

For tredje gang inntar altså Jensen tiltalebenken i sal 250 i Oslo tinghus, landets største rettssal. Salen ble opprinnelig bygget for å håndtere rettssaken mot Anders Behring Breivik etter terroren 22. juli, en sak som til sammenlikning varte i to måneder. Tingrettssaken mot Eirik Jensen og hans medtiltalte narkobaron Gjermund Cappelen i 2017 tok fem måneder og førte til knusende dom. Jensen ble funnet skyldig i både korrupsjon og medvirkning til innførsel av narkotika. Han hadde selvsagt ingenting å tape på å anke dommen på 21 år, og i august i fjor begynte den fem måneder lange ankerettssaken.

Det ble den siste saken behandlet under den nå nedlagte juryordningen, og juryen brukte også lengre tid på å bli enige enn noen annen norsk jury. Lekfolkene fant Jensen skyldig i grov korrupsjon, men frikjente ham for den mest alvorlige anklagen om grov narkotikakriminalitet. Jensen må ha vært lettet, men det varte ikke lenge. Halvannen time seinere satte fagdommerne i Borgarting lagmannsrett juryens kjennelse til side – fordi de mente at Jensen utvilsomt var skyldig. Nå er det derfor duket for en full ny runde i lagmannsretten og fem nye måneder. Før saken er ferdig, er det gått seks år siden Eirik Jensen ble arrestert og siktet for grov korrupsjon. For ham må det føles uendelig bittert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer