Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Alle gode ting er tre

I den tredje runden med «Die Hard» hevdes det hardnakket at livet er akkurat det det er, nemlig en kamp.

Særlig for den steintøffe poltimannen John McClane, som også denne gangen spilles av Bruce Willis. Nå altså i New York.

Et stormagasin går i lufta i downtown Manhattan, et vanvittig bilrace gjennom Central Park, får den klassiske biljakten i «Bullit» til å se ut som en vennlig berg-og-dalbanetur og undergrunnsbanen rammes av en ellevill eksplosjon. det er bare begynnelsen.

Irons-jernmannen

Jeremy Irons spiller den gale oberst Simon Peter Krieg, med en knirkende, gruoppvekkende tysk aksent og en framtonig som røper at han er uttenkt av en homofob manusforfatter.

Colleen Camp er Connie Kowalski, den galeste psykopatkvinne på film siden Glenn Close i «farlig Begjær», mens Samuel L. Jackson er Den Jevnde Mann i Gata, med adskillig kraft og sjarm.

Fobier

Jevn trøkk med solid kreativ action og korthogde replikker, i denne treern. Eneste grunn til å styre unna måtte være om du tilfeldigvis skulle hate actionfilmer, lide av høydeskrekk, dybdeskrekk, klaustrofobi eller noe som helst annen form for fobi; eller ikke tåle synet av blod eller trynet til Willis.

Da må du til gjengjeld leve med at du tilhører en minioritet på jorda og går glipp av en av de beste sammenskrudde actionfilmene som erlaget. Husk, det er bare tegneserie, skjønt det bråker mer. Mye mer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media