Oda Rygh bruker spalteplass i egen avis for å kritisere tematikken i Verdensdagen for psykisk helse i Norge. Hun lurer på hvorfor Norge velger å gi årets kampanje temaet «Gi tid» når World Mental Health Federation har «selvmordsforebygging» som sitt tema.
Vi er glade for at Rygh setter Verdensdagen på agendaen, men det er helt tydelig at Rygh ikke har satt seg inn i kampanjens formål eller vært aktiv deltager på en av de 2200 markeringene som har vært i år. Hadde hun gjort det, ville hun forstått hvilken kraft disse markeringene har for psykisk helse og at det ikke er noe motsetning mellom det norske temaet Gi tid og Selvmordsforebygging.
De fleste som markerer Verdensdagen jobber med psykisk helse på en eller annen måte. De er helsesykepleiere, leger, HR-sjefer, folkehelserådgiver, eller som frivillig eller ansatt i en organisasjon. Longyearbyen skole, Mortensrud OUS, mobilselskapet Dipper, Sarpsborg kommune og Norsk Friluftsliv er eksempler på disse. Likevel velger de i å delta i markeringen. De ser på dagen som en mulighet til å vie litt ekstra oppmerksomhet til psykisk helse. Andre har kanskje en annen kjernevirksomhet, men deltar på markeringen.
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger