Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

-  Alle har møtt en Alfie

Jane Krakowski er best kjent som vimsete sekretær i «Ally McBeal». Nå spiller hun frustrert husmor i nyinnspillingen av rundbrennerklassikeren «Alfie».

LONDON (Dagbladet): -  Dette er en tidløs historie. Selv om vi har hatt den seksuelle revolusjonen og flere tiår med feminisme, har vi

ikke forandret oss så mye siden 1966, sier skuespiller Jane Krakowski (36), som kanskje er best kjent som den litt vimsete sekretæren Elaine i tv-serien Ally McBeal.

På Manhattan

I den nye versjonen er handlingen lagt til nåtidas Manhattan i New York, i motsetning til «Alfie» (1966) med Michael Caine i hovedrollen, som utspant seg i London.

På dagtid kjører storsjarmøren Alfie Elkins limousin for rike

businessmenn. Om kvelden sjarmerer han konene deres i seng.

En av kvinnene som denne gang lar seg rive med av Alfies vinnende vesen, spilt av Jude Law, er hjemmeværende husmor Dorie. Hun ser Alfie en gang i uka.

-  Jeg vet ikke om det skyldes en innebygd lengsel etter romantiske følelser, men vi tenker ofte at hvis han virkelig elsker meg, så må jeg være den personen som kan forvandle ham. Få ham til å oppføre seg ordentlig. Bli et bedre menneske. Men ingenting hjelper hvis ikke gutta selv ønsker å forandre seg, bedyrer Krakowski.

I Alfies harem finner vi denne gangen Susan Sarandon, Nia Long, Omar Epps og Marisa Tomei, samt Sienna Miller, som under innspillingen ble Jude Laws kjæreste på ordentlig.

Jude Law snakker rett i kamera, slik Michael Caine gjorde før ham. Men der Caine framsto følelsesløs og kald, nærmest som en kvinnehater, er Law politisk korrekt. Den nye Alfie lærer at det er konsekvenser ved å la hodet mellom beina styre livet. Law er i stand til å angre.

Bort med abort

Nye «Alfie» er skrevet, regissert og produsert av Charles Shyer, kjent for filmer som «Private Benjamin» og «Father of the Bride». Mick Jagger og Dave Stewart er medprodusenter og står for musikken.

Abortscenen fra gamle «Alfie» er ikke med.

-  Originalen er røffere i uttrykket, skarp, farlig og brå. Vår er mer polert. Mens Michael Caines rollefigur ikke forandret seg, gjennomgår Jude Laws Alfie en forvandling. Han er mer sympatisk og klarer mot slutten å innse konsekvensene av sine ofte egoistiske handlinger.

-  Hva har du gjort etter «Ally McBeal»?

-  Jeg spilte i en musikal på Broadway med Antonio Banderas. Jeg fikk gode kritikker og jeg vant en Tony Award. Det var som om drømmen gikk i oppfyllelse.

-  Neste skritt er en film om Liza Minnelli?

-  Ja, jeg skal spille Liza i «Simply Halston». Den dreier seg om slutten av 1980-tallet. Om slutten på festen i Studio 54 da en del folk prøvde å holde festen gående, uten å forstå at den epoken for lengst var over. Og hennes forhold til motedesigneren Roy Halston Frowick. Rollen er utfordrende, det er mye dop og forviklinger.

-  Har du møtt Minnelli?

-  Liza var den første personen jeg spurte om å få autografen fra da jeg var liten. Jeg vokste opp i New Jersey og jeg gikk på alle Broadway-showene sammen med mine foreldre. En kveld vi satt og spiste på en restaurant i China Town, var hun der. Far sa at jeg burde spørre om autografen hennes. Jeg beholdt den lenge, og da vi spilte sammen

i filmen «Stepping Out» i 1991, så

ga jeg henne autografen tilbake for å vise min respekt for henne.

SJARMTROLL: Jane Krakowski (36) er kinoaktuell med Alfie 14. januar. - Det vil alltid finnes mannfolk som Alfie, og kvinner vil alltid falle for dem, sier Krakowski.
STJERNEPREMIERE: Jude Law, Jane Krakowski og Mick Jagger på «Alfie»-premiere i New York 18. oktober.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media